Het loon van...
Vorige

1 van 766

Volgende

Het loon van een junior .NET Software Engineer: 1.400 euro netto

We vroegen aan Robin Piron (24) uit Weerde hoeveel hij verdient …
Robin Piron Ordina Robin Piron (24), Weerde
  • Beroep: Junior .NET Software Engineer bij Ordina
  • Privé: alleenstaand
  • Brutoloon: 2.020 euro
  • Nettoloon: 1.400 euro
  • Extra's: gsm-vergoeding, onkostenvergoeding, maaltijdcheques, firmawagen, tankkaart, hospitalisatie- en groepsverzekering en pensioensparen

Wat doe je voor job?

Zes maanden geleden ben ik bij ICT-dienstverlener Ordina begonnen als Junior .NET Software Engineer. Ik heb deelgenomen aan de kickstartersopleiding die Ordina aanbiedt om je klaar te stomen voor het bedrijfsleven. Als consultant krijg je regelmatig heel uiteenlopende projecten, hierdoor weet je niet altijd wat het volgende project voor jou gaat brengen. Deze projecten gaan van het bouwen van een website tot de ontwikkeling van een applicatie voor desktops, smartphones, tablets e.d.

Doe je je job graag?

Supergraag. In die korte tijd dat ik bij Ordina werk, heb ik al veel toffe mensen leren kennen. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat je het gevoel hebt ergens bij te horen – “part of the bigger picture” – en dat gevoel heb ik bij Ordina. Er worden evenementen georganiseerd om de band binnen de unit te versterken. Ook worden wij steeds op de hoogte gesteld van nieuwe projecten en zo weet je toch wat er binnen het bedrijf allemaal gaande is.

Wat vind je van je inkomen?

Als starter mag je je niet blind staren op je nettoloon. Ik ben tevreden over het loonpakket dat Ordina mij aanbiedt. Bovenop mijn nettoloon krijg ik veel extralegale voordelen wat uiteraard leuke extra’s zijn.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 40 uren per week. Bij projecten moet je wel rekening houden met deadlines en kan het gebeuren dat je moet overwerken. Je wordt niet verplicht om 's avonds of in het weekend te werken, maar toch werk ik 's avonds soms nog zaken af of klaar ik iets uit voor de volgende dag. Ook problemen waar ik op vastliep herbekijk ik weleens in het weekend.

Spaar je?

Maandelijks probeer ik toch een groot deel van mijn loon opzij te zetten. Daarnaast doe ik ook aan pensioensparen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Dure gadgets die meestal nog accessoires nodig hebben vooraleer je ze deftig kan gebruiken.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Reizen in het algemeen. Een deel van mijn spaarcenten dient voor citytrips, vakanties of roadtrips. Ik denk bijvoorbeeld aan de roadtrip door Noord-Amerika die volgend jaar op het programma staat.

Wat zou je doen als je de lotto won?

De helft zou meteen naar mijn broer gaan. Met het resterende geld zou ik verre reizen maken en een nieuw huis neerzetten met de laatste nieuwe snufjes. Ook een sportwagen en een oldtimer mogen dan niet ontbreken. Ik zou niet meteen stoppen met werken, maar het geld investeren zodat ik er in de toekomst ook nog van kan leven.

>> Zelf graag werken bij Ordina? Ontdek hier hun nieuwste jobs! 

Wil je ook getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

28 april 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook