Het loon van...
Vorige

1 van 871

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een schadebeheerder?

Het loon van een junior 3D artist: 1.900 euro netto

We vroegen aan Vincent (26) uit Lier hoeveel hij verdient ...
Vincent (26), Lier
  • Beroep: Junior 3D Artist
  • Diploma(‘s): 3D Artist
  • Privé: alleenstaand
  • Brutoloon: 2.000 euro
  • Nettoloon: 1.900 euro (inclusief auteursrechten)
  • Extra’s: middageten op het werk, auteursrechten, gsm en internet

Wat doe je voor job?

Ik werk in een animatiestudio waar zowel animatiefilms, -series als speciale effecten voor live actiefilms worden gemaakt. Mijn takenpakket hangt samen met lopende projecten en of we al dan niet met een filmproductie bezig zijn. Zo mocht ik al deel uitmaken van het lay-outteam, waarbij we een film van een 2D-stripverhaal omzetten naar een ruwe 3D-versie. Voor diezelfde langspeelfilm werkte ik mee aan de ‘stereo’. Dat is het instellen van de camera zodat de kijker een leuke ervaring beleeft in een 3D-cinema. Een gevarieerd beroep, dus!

Doe je je job graag?

Ik doe de job heel graag. Het is hard werken, maar het geeft me heel veel voldoening wanneer een van ‘mijn’ films of series in de bioscoop of op tv komt. Van kindsbeen af was ik geïnteresseerd in animatiefilms, dus ik heb duidelijk mijn droomjob gestrikt!

Wat vind je van je inkomen?

Als juniorprofiel ben ik enorm tevreden met mijn inkomen. Meer is altijd welkom, maar ik mag zeker niet klagen. Ik leid een goed leven, zonder tekortkomingen.

Hoeveel uren werk je per week?

In principe telt mijn werkweek 38 uren, maar vlak voor een deadline klop ik soms wel overuren.

Spaar je?

Ik probeer elke maand toch enkele honderden euro’s te sparen. Dat lukt niet altijd even goed, maar ik doe mijn best!

Wat is je grootse kost?

Mijn huishuur, gevolgd door het treinabonnement. Elke dag van Lier naar Gent reizen is niet bepaald goedkoop. Maar een auto zou nog duurder zijn!

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Dure producten die een hoge prijs niet waard zijn. Dan denk ik in de eerste plaats aan sigaretten of designerproducten. Een leuk T-shirt is niet minder hip als er geen merknaam op kleeft. Natuurlijk hecht ik wel nog steeds belang aan goede kwaliteit.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan mijn hobby’s, bijvoorbeeld muziek beluisteren en naar concerten gaan. Soms moet ik me bedwingen om daar niet té veel geld aan te besteden.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Dat hangt natuurlijk af van de hoogte van het bedrag. Als het over miljoenen ging, zou ik een nieuwe wagen kopen. En daarna een huis of een appartement. Ik zou wel blijven werken, een droomjob geef je niet zomaar op!

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

10 februari 2016
Anderen bekeken ook