Hoeveel brachten Shrek en Toy Story op?

Hoewel ze het meest aanleunen bij het jongere publiek, doen films als Shrek, Toy Story en Up menig harten van volwassenen sneller slaan. Om deze laatste groep naar de filmzalen te lokken, doen producers vaak beroep op bekende acteurs. ‘Box Office Mojo’ stelde een lijst op van animatiefilms die hun opbrengst mede te danken hebben aan enkele bekende acteurs.
#

1. Shrek: 2,1 miljard euro

Cameron Diaz 

Cameron Diaz heeft meer dan enkel animatiefilms op haar palmares staan. Maar haar stem kennen we vooral van Fiona, de vriendin van Shrek, in de gelijknamige animatiefilm.

Eddie Murphy 

Eddie Murphey

In de wereld van de animatiefilms, leerden we hem kennen als draak Mushu in de Disneyfilm 'Mulan'. Een film die 304 miljoen dollar opbracht. Toch is het vooral 'Shrek', waarin Murphy de rol van Donkey, de ezel, op zich neemt die het meeste geld in het laadje bracht: om en bij de 2,1 miljard euro.

Mike Myers: 

Mike Myer

Hoewel hij bekend werd van 'Saturday Night Live', is het dankzij een andere film dat Myers goed zijn geld verdient. Zijn personage 'Shrek' bracht in de gelijknamige animatiefilm het meeste op.

2. Ice Age: 1,4 miljard euro

Ray Romano: 

Ray Romano

Met zijn verdrietige stem was Ray Romano de perfecte zet om Manny, een mammoet uit 'Ice Age', te spelen. De films uit de 'Ice Age'-reeks brachten zo’n 1,4 miljard euro op.

3. Toy Story: 937 miljoen euro

Tim allen 

Tim Allen

Hoewel hij de laatste jaren niet meer meewerkte aan animatiefilms, blijft de stem van Tim Allen steeds verbonden aan Buzz, de brutale held uit 'Toy Story'. Een kaskraker die heel wat mensen naar de cinemazalen lokte.

Tom Hanks  

Tom Hanks

In totaal bracht 'Toy Story' 937 miljoen euro op, maar enkel de derde film kon in de laatste tien jaar écht scoren. Tom Hanks nam de rol van Woody, het populaire speelgoedje dat te maken krijgt met nieuwkomer 'Buzz Lightyear', voor zijn rekening Het was trouwens deze derde 'Toy Story'-film die de grootste brutowinst optekende.

4. Madagaskar: 793 miljoen euro

Ben Stiller: 

Ben Stiller

Hij leende zijn stem aan Alex, de leeuw die in de tweede film van 'Madagaskar' zijn ouders terugvindt. Wij zijn alvast benieuwd hoe de derde film van 'Madagaskar' gaat scoren als deze in 2012 op de filmzalen losgelaten zal worden.

5. Kung Fu Panda: 721 miljoen euro

Jack Black: 

Jack Black

In 2004 kreeg hij een rol in 'Shark Tale', een film die in totaal 266 miljoen euro opbracht. Toch is het 'Kung Fu Panda', een animatiefilm met een opbrengst van 455 miljoen euro, die hem deze deze plaats opleverde.

6. Finding Nemo: 627 miljoen euro

Albert Brooks: 

Albert Brooks

Tot dat 'Toy Story 3' op de filmzalen werd losgelaten, was 'Finding Nemo' de animatiefilm van Pixar die het beste scoorde. Brooks, die bekend staat om zijn droge humor, vertolkte er de rol van Marlin, de vader van Nemo.

Ellen DeGeneres 

Ellen Degeneres

Ook deze actrice mocht haar stem verlenen aan kaskraker 'Finding Nemo'. Ze mocht er de rol van Doris, de blauwe vis, op zich nemen.

7. Up: 527 miljoen euro

Ed Asner 

Ed Asner

Op 78-jarige leeftijd verleende Ed Asner zijn stem aan Carl Fredricksen, een oude weduwenaar uit de animatiefilm ‘Up’. Het was één van Pixar’s beste scorende films en werd zelfs genomineerd voor ‘beste animatiefilm’ tijdens de Oscars.

(mw) – Bron: forbes.com 

17 oktober 2011
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook