Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een inventarisator en wetenschappelijk medewerker: 2.000 euro netto

We vroegen Thomas Matei (30) uit Heverlee hoeveel hij verdient …
Thomas Matei Thomas Matei (30), Heverlee
  • Beroep: Inventarisator CRKC en wetenschappelijk medewerker in een museum
  • Privé: Ongehuwd
  • Brutoloon: 3.340 euro
  • Nettoloon: 2.000 euro

Wat doe je voor job?

Ik heb twee halftijdse betrekkingen. Ik inventariseer op aanvraag erfgoedcollecties in kerken en kloosters in Vlaanderen en Brussel voor het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRKC). Daarnaast ben ik wetenschappelijk medewerker in het Museum Abdij van Park, een van de best bewaarde abdijcomplexen van de Lage Landen. Met zijn 42 hectaren is het een groene long in de Leuvense stadsrand met een geschiedenis van bijna duizend jaar. Ik beheer er de collectie, werk tentoonstellingen inhoudelijk uit en verzorg de communicatie.

Doe je je job graag?

Ja. Ik ervaar het als een voorrecht om effectief als kunsthistoricus aan het werk te zijn. Bovendien heb ik veel autonomie in mijn jobs en toffe collega’s. Mijn job als inventarisator is gevarieerd en brengt me op verschillende plaatsen. Het leuke aan het werk in het museum is dat ik er diepgaand onderzoek kan doen naar de herkomst en geschiedenis van objecten. Ik verwerk dat tot een boeiend verhaal voor een breed publiek.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben tevreden. Voor mij komt de inhoud van het werk op de eerste plaats. Een hoger loon is aantrekkelijk, maar zeker niet doorslaggevend voor mijn jobkeuze.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik heb een uitgebreide collectie platen uit de jaren 60 en 70 (jazz, funk, soul, disco) en ben steeds op zoek naar goede aanwinsten. Daarnaast ben ik ook gebeten door literatuur en het betere stripverhaal, ga ik graag uit, doe ik aan sport ...

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou alle tijd nemen om Brazilië te ontdekken. De natuur, cultuur en geschiedenis van dat land spreken me enorm aan.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

14 december 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook