Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een fietshersteller: 1.515 euro netto

We vroegen Emad Tyar Abush (34) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Emad Tyar Abush Emad Tyar Abush (34), Leuven
 • Beroep: fietshersteller bij Fietspunt Leuven
 • Privé: getrouwd en een dochter van 7 jaar
 • Brutoloon: 1.734 euro
 • Nettoloon: 1.515 euro
 • Extra's: groepsverzekering, fietsvergoeding, 4 extra feestdagen en 1 dag anciënniteitsverlof extra per 2 jaar dienst (met een maximum van 5)
 • Wat doe je voor job?

  Ik herstel fietsen bij Fietspunt Leuven station. We zitten aan het station, onder het stadskantoor. Dus er komen veel studenten, maar evengoed toeristen, pendelaars en echte Leuvenaars. We verhuren en verkopen fietsen, voeren kleine herstellingen uit aan de fietsen en pompen gratis de banden op. Iedereen mag langskomen, ook wie zijn fiets niet bij ons heeft gekocht. Je moet maar eens rondkijken in Leuven: die opvallende geelgroene fietsen komen van bij ons.

  Doe je je job graag?

  Toen ik bij Velo aan mijn opleiding begon, was het eerste wat ik moest doen een fiets afbreken en terug in elkaar steken. Ik werk hier nu 4 jaar, en doe het heel graag. Ik ben altijd druk bezig en ga graag met de klanten om. Met mijn handen werken, dat is mijn ding. Zelfs mijn dochter Zeila van 7 is al graag met fietsen bezig. We krijgen ook een goede opleiding en begeleiding. In totaal werken we hier me 16 (waarvan 4 fietsherstellers) en 2 begeleiders. Ik woon in de Brusselsestraat, en ben met de fiets dus direct op mijn werk. Heel gemakkelijk.

  Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

  Nee, ik zit hier goed. Vroeger werkte ik in een kebabzaak. Maar dat was slechts halftijds, ik wou fulltime werken en zo ben ik bij Velo terechtgekomen. Eerst via het OCMW (artikel 60) en nu heb ik een contract van bepaalde duur. De bedoeling is dat ik daarna naar de reguliere arbeidsmarkt doorstroom. Ik ken nu alles van fietsen, dus ik zou graag in een fietsenwinkel gaan werken.

  Wat vind je van je inkomen?

  Die 1.515 euro netto, is een gemiddelde. Het is niet elke maand hetzelfde. Ik vind het goed zo, toen ik hier nog onder artikel 60 werkte, verdiende ik minder. Bij de kebabzaak was het ook minder. Ik ben nu vijf jaar in België, en veel Irakezen en Turken hebben geen werk. Zij werken wel even onder artikel 60, maar daarna stopt het voor hen. Ik ben dus heel blij dat ik bij Velo terecht ben gekomen.

  Hoeveel uren werk je per week?

  We zijn van 7 tot 19 uur open. Zelf werk ik 38 uur per week, elke week in een andere shift. Er zijn 2 shiften: van 7u tot 15u30, en van 10u30 tot 19u. In het hoogseizoen moet ik elke maand 1 zaterdag werken. Op die zaterdagen komen er veel toeristen langs.

  Wat is je grootste kost?

  De huur van ons appartement en de energiekosten. Sparen lukt niet.

  Waar droom je van?

  Van met mijn vrouw en dochter op vakantie te gaan naar Irak. Mijn zus en mijn moeder wonen daar nog. Ze wonen in Noord-Irak, daar is het veilig, dus echt ongerust ben ik niet. Via het internet hebben we elke dag contact.

  Wat zou je doen als je de lotto won?

  Een eigen huis en auto kopen. En zorgen dat mijn dochter een goed leven kan hebben.

  (mr) 

  Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

  DISCLAIMER
  Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
   

  10 juli 2013
  Aanbevolen jobs
  Anderen bekeken ook