Het loon van...
Vorige

1 van 786

Volgende

Het loon van een cipier in de gevangenis van Leuven: 1.730 euro netto

We vroegen Reduan Himi (44) uit Sint-Katelijne-Waver hoeveel hij verdient …
Reduan Himi Reduan Himi (44), Sint-Katelijne-Waver
  • Beroep: cipier
  • Privé: gehuwd, 2 kinderen
  • Brutoloon: 2.720 euro
  • Nettoloon: 1.785 euro
  • Extra's: vergoeding uitzonderlijke prestaties, toelage psychiatrische dienst +/- 350 euro

Wat doe je voor job?

Ik ben gevangenisbewaarder in de hulpgevangenis van Leuven, officieel heet mijn functie Penitentiair bewakingsassistent ploegchef. Bij ons zitten zo’n 50 geïnterneerden, door een gebrek aan capaciteit in de instellingen kunnen heel wat van onze geïnterneerden nergens anders meer terecht. In de instellingen wordt een keuze gemaakt voor wie in hun ogen behandelbaar is, de rest blijft bij ons. Ik ben in de hulpgevangenis onder meer verantwoordelijk voor het team van cipiers dat op de psychiatrische afdeling deze mensen begeleidt. En dit houdt heel wat meer in dan enkel de bewaking.

Hoeveel uren werk je per week?

We werken hier in de gevangenis in een continusysteem van afwisselend korte en lange weken. Een lange week houdt in dat je maximaal 6 dagen na elkaar werkt, een korte is minimaal 3 dagen met telkens 2 rustdagen tussen. Het is een ploegensysteem van 06u00-14u00 en van 14u00-22u00. Omgerekend werk ik gemiddeld gezien 36 uur per week.

Doe je je job graag?

Het is vooral een heel veelzijdige en gevarieerde job. Het geeft me dikwijls veel voldoening om met mensen te werken waar de situatie in veel gevallen wat uitzichtloos is. We hebben geïnterneerden met alle mogelijke psychiatrische diagnoses, maar in veel gevallen slagen we erin om deze mensen met heel ons team te stabiliseren. Een uitdaging, vind ik ...

Ben je tevreden met je loon?

Ja, toch wel. Ik heb niet altijd een makkelijke job, maar ik mag zeker niet klagen. Ik kom niets te kort. En, ik heb ook thuis nog niemand horen klagen.

Wat is je grootste kost?

Zoals in elk gezin zijn dat ook bij ons de vaste kosten zoals de lening van het huis, elektriciteit, verwarming, eten en dergelijke. En ja, kinderen kosten ook geld. Onze dochter studeert farmacie in Leuven en onze zoon voetbalt, dit jaar nog in Westerlo en volgend jaar bij KV Mechelen. Daar steken we toch ook wat geld en tijd in.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan overbodige luxe zoals bijvoorbeeld dure restaurants of merkkledij. Dat is aan ons niet besteed. Belangrijker is dat het van goede kwaliteit is.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

We gaan met de familie graag en geregeld op vakantie. Dus daar geven we wel wat geld aan. Meestal gaan we naar Marokko, het geboorteland van mijn ouders. Verder hou ik van alternatieve muziek zoals de Foo Fighters, Muse, PJ Harvey en Frank Black, en pik ik regelmatig een optreden mee. En uiteraard mogen de kinderen ook niks te kort komen, dat zijn m’n oogappels. Dus dat mag altijd een centje kosten, uiteraard zonder ze te verwennen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ai, dat is een moeilijke, want ik speel nooit op de Lotto ... Maar stel dat ik toch eens zou meedoen en de grote pot zou winnen, dan zou ik zeker een aantal mensen gelukkig maken.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

18 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook