Vorige

1 van 727

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een modewinkeluitbater: tussen 0 en 3.000 euro bruto

Het loon van een advocaat-stagiaire: +/- 1.400 euro netto

16 december 2019
We vroegen aan Freya Parmentier (27 jaar) uit Wommelgem hoeveel ze verdient.
Freya (27), Wommelgem
  • Beroep: Advocaat-stagiaire (derdejaars)
  • Diploma(‘s): Master in de Rechten met specialisatie burgerlijk recht
  • Privé: wettelijk samenwonend, pas bevallen van eerste kind
  • Brutoloon: 1.900 euro per maand
  • Nettoloon: ongeveer 1.400 EUR netto per maand
  • Extra’s: pro-deo vergoeding, eigen cliënteel (op voorhand niet in te schatten)

Wat doe je voor job?

In principe ben ik derdejaars advocaat-stagiaire. Toen ik na mijn studies begon aan een Balie (Orde van Advocaten), moest ik eerst een soort stage van 3 jaar doorlopen. Ik ben dus eigenlijk al zelfstandige, maar werk tegelijk in ‘loondienst’ bij een zogenoemde patroon. Zo krijg ik de kans om de job van advocate beter te leren kennen. Ik werk dus onder een soort van ‘leercontract’.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job heel graag, zeker omwille van de zelfstandigheid. Ook hou ik enorm veel van de flexibiliteit, want ik weet nooit op voorhand hoe mijn dag er precies uitziet. Er duiken regelmatig onverwachte zaken op, waar ik meteen op moet inspelen. En niet te vergeten: ik heb een goede stagemeester, waardoor ik de vrijheid heb om mijn agenda zelf in te vullen.

Wat vind je van je inkomen?

Ik kan perfect leven van mijn maandelijkse nettoloon. Toch hoopt iedereen die hogere studies heeft gevolgd meteen aan een topverloning te starten. Dat begrijp ik, maar zelf zag ik redelijk snel in dat zoiets vrijwel onmogelijk is. In deze job staat ervaring opdoen op de eerste plaats. Eerlijk gezegd vind ik het inkomen trouwens niet zo belangrijk. Ik ben blij dat ik een job heb die ik graag doe, en dat op een kantoor waar ik mij goed voel.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat varieert. Mensen met mijn functie kloppen meer uurtjes dan een doorsnee fulltime medewerker. In drukke periodes mag je niet verwachten dat je om klokslag 6 uur ’s avonds naar huis gaat. Ik betrap mijzelf er vaak op dat ik om half 8 ’s avonds nog aan het werk ben.

Spaar je?

Mijn vriend en ik proberen elk 500 euro per maand te sparen en daarbuiten doen we aan pensioensparen. Momenteel wonen we in een appartement dat we hebben gekocht, maar we sparen om over enkele jaren een huis te kunnen kopen.

Wat is je grootse kost?

De nieuwe auto brengt iedere maand vaste kosten met zich mee. Daarnaast slorpen de maandelijkse kosten van het appartement een groot deel van het budget op.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik zie geen enkele meerwaarde in peperdure elektronica, prijzige restaurantbezoeken en merkkledij. Maar misschien verandert dat later nog.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef graag geld uit aan leuke reizen, nuttige gadgets en onze pasgeboren baby.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Hoe dan ook zou ik mijn job behouden. Ik kan me niet inbeelden dat ik op mijn leeftijd dagelijks thuiszit om van de luxe te genieten. Voorts zou ik een huis kopen, een mooie reis maken en een heel groot deel van het geld sparen om toekomstige uitgaven te bekostigen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

  • Jobs voor advocaat

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14167 andere jobs