Vorige

1 van 146

Volgende
Volgend artikel:

Een job interview zonder handdruk

Haak jij ook af na 6 minuten PowerPoint?

27 april 2020
Is de PowerPointpresentatie zes minuten bezig, dan zit een kwart van de toehoorders al met zijn of haar gedachten elders.

De cijfers komen van het Britse bureau Future Present, dat een onderzoek deed bij ruim tweeduizend kantoormedewerkers. Daarvan gaf 58 procent toe het voorbije jaar bijna in slaap te zijn gevallen bij het volgen van een presentatie. Gemiddeld heeft bijna de helft (48 procent) al na tien minuten afgehaakt.

Over deze cijfers kun je discussiëren en natuurlijk is de ene PowerPointpresentatie interessanter dan de andere. Maar het is een feit dat de menselijke span of attention alsmaar korter wordt. De opkomst van de smartphone speelt hierin een grote rol.

Death by PowerPoint

Vooral de indeling en dosering van de presentatie is van tel. Al tijdens de – uitgebreide – voorstelling van de organisatie haken de meeste luisteraars af, terwijl de kernboodschap van de speech dan nog moet komen.

Naast smartphones zijn ook een overdaad van visuele en auditieve prikkels nefast. Die laatste vergen vaak een te grote mentale inspanning van de toehoorders. Het fenomeen heeft overigens al een term die in het bedrijfsleven al even meegaat: death by PowerPoint.

In samenwerking met MARK Magazine
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14536 andere jobs