Girlpower op werf en werkvloer

15 maart 2018
Vorige week werd overal ter wereld de internationale vrouwendag gevierd. Ook op de werkvloer werd het sterke geslacht in de watten gelegd. Een viering van vrouwelijke verbondenheid, zo werd het jaarlijkse evenement ingevuld door onder meer Democo Group met hoofdzetel in Hasselt. Alle dames die doorheen de provincies voor de Limburgse bouwgroep werken, hadden een afspraak in Antwerpen voor een dag van appreciatie.
girlpower
Een bezoek aan de Zoo van Antwerpen was één van de activiteiten.

Democo is een multidisciplinair bouwbedrijf, actief in een sector die traditioneel door mannen wordt gedomineerd. "Een echte mannenwereld zou je denken", zegt HR Director Ilse Claes, die ook lid is van het directiecomité. "Bij Democo Group willen we nochtans maar al te graag breken met dit cliché, en aantonen dat het succes voortvloeit uit een natuurlijke mix van mannen en vrouwen. We zijn misschien atypisch, maar de afgelopen jaren is het aantal vrouwen in ons bedrijf sterk toegenomen. Zowel in managementposities, administratieve en ondersteunende functies, als binnen de technische rollen, zien we dat vrouwen goed hun mannetje kunnen staan en een grote meerwaarde zijn voor het bedrijf."

Softer

Door het aantrekken van meer vrouwen, heeft bij Democo Group een verschuiving in de organisatie plaatsgevonden. "Er is nu veel meer focus op communicatie, welzijn, opleidingen, positieve feedback en ontwikkeling", legt Ilse Claes uit. "Traditioneel zijn dit meer softere thema’s, die nochtans in de soms harde bouwsector, ook hun vruchten afwerpen. Want vergis je niet, deze benadering wordt evengoed door de mannen geapprecieerd."

Appreciatie

Om de positieve drive van meer diversiteit in de verf te zetten, werden alle vrouwelijke collega's van Democo Group uitgenodigd voor een dag verwennerij. Vanuit de diverse vestigingen verzamelden meer dan 50 vrouwen in Antwerpen, waar ze samen de internationale vrouwendag vierden. "Het begon met een ontbijt met bubbels", blikt Ilse Claes terug.

"Dat was meteen de ideale gelegenheid om gezellig bij te praten en de familiale sfeer nog te versterken. Na het ontbijt werd er een kort bezoek gebracht aan de Antwerp Tower, één van de prestigieuze projecten die ons bedrijf gerealiseerd heeft. Daarna kregen we nog een uitgebreide rondleiding in de Zoo van Antwerpen. Kortom, het was een dag waarmee we als bedrijf nogmaals onze appreciatie voor de positieve effecten van zoveel 'girlpower' wilden benadrukken. We kunnen een mix van de geslachten bij onze collega-bedrijven warm aanbevelen!"

(kme) - Foto: HBvL 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14509 andere jobs