Franstalige loodgieters verdienen groot geld in Londen

De vlucht van welgestelde Fransen, die de belastingen van president François Hollande willen ontlopen, heeft bepaalde economische gevolgen in Engeland. Zo is er onder meer in Londen een grote vraag ontstaan naar Franssprekende loodgieters.
#

De meest welvarende buurten van Londen kampen momenteel met een tekort aan Franstalige loodgieters. Rijke Franse burgers hebben zich immers in de Britse hoofdstad gevestigd om de fiscale maatregelen van president Hollande te vermijden. En die doen graag een beroep op een loodgieter die hen kan helpen in hun eigen taal.

180.370 euro

Charlie Mullins, zaakvoerder van Pimlico Plumbers, besloot na herhaaldelijke communicatieproblemen tussen zijn werknemers en Franse klanten om vier Franssprekende loodgieters aan te werven. Volgens zijn schatting zouden deze loodgieters in Londen jaarlijks tussen de 120.000 en 150.000 Britse pond (omgerekend 144.297 euro – 180.370 euro) kunnen verdienen.

Mullins verklaart aan de Britse krant The Telegraph dat het aantal oproepen van Franse expats in Londen het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is. Mullins is van plan om nog extra Franstalige loodgieters aan te werven van zodra de vraag stijgt. "Hoe slechter de Franse economie wordt, hoe beter voor mijn zaak", aldus Mullins.

(nm) – Bron: Telegraph.co.uk & Express.be 

11 februari 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook