Jobs met toekomst
Vorige

1 van 389

Volgende

Eerste job? Kies voor een start-up

Groeiatelier - een onafhankelijk kenniscentrum voor en door ondernemers - inspireert en begeleidt ondernemers, helpt hen in contact te komen met de juiste mensen en voorziet ze van de nodige expertise om te kunnen groeien.
"Om het met Omar Mohout te zeggen: startende ondernemers zijn de nieuwe hipsters."

“Wij zijn nu bijna twee jaar bezig, en soms krijgen we vragen van start-ups of we geschikte kandidaten zien voor een bepaalde rol”, zegt program & event manager Michael Boschmans. “Maar wij helpen bedrijven vooral groeien via matchmaking, seminaries en workshops met nuttige sprekers. Ondernemers zitten met vragen, pakweg over prijszetting of businessplanning, en dan kunnen ze terecht bij ons netwerk. We onderzoeken ook zelf waar starters en groeibedrijven dreigen vast te lopen en koppelen daar dan een workshop of een seminarie aan. Wil een bedrijf bijvoorbeeld geld ophalen, dan nodigen we een spreker uit die daar expertise over heeft.”

Niet alleen voor techies

“Start-ups zijn een ideale omgeving voor mensen die pas op de werkvloer komen. Een ideale manier om meteen heel veel bij te leren omdat je veel variatie hebt en heel breed gaat. 49.000 jobs worden ingevuld door start-ups. Een fantastische leerschool voor wie er als werknemer aan de slag gaat. Vaak zijn het technologiebedrijfjes. De BeTech-community waar Omar Mohout - die de studie maakte - het vaak over heeft, groeit enorm. Dat zegt vooral iets over de schaalbaarheid van veel start-ups. Zo zie je jonge ‘Gentse’ bedrijven als Zentrick of Teamleader al op relatief korte tijd internationaal gaan en veel nieuwe mensen aanwerven. Ook ondersteunende profielen komen aan de bak, zoals sales en marketing. Vanaf een bepaalde omzet kan men bijvoorbeeld ook aan een brand manager denken. Het klopt dus niet dat al die nieuwe jobs er alleen zijn voor techies. Het hangt van de sector af.”

“Wij zien via Groeiatelier goed hoe het landschap evolueert. Het aantal starters blijft toenemen, ondanks - of dankzij - de crisis. Onder andere banken en overheden geven sterke impulsen. Om het met Omar Mohout te zeggen: startende ondernemers zijn de nieuwe hipsters. Grote bedrijven en organisaties streven ernaar om die start-upmentaliteit ook in hun organisatie te krijgen, om beslissingslijnen in te korten en innovatie te stimuleren. Met de ervaring die je opdoet bij een start-up onthalen grote bedrijven je met open armen, ook als jongere werknemer. Een reden te meer voor het onderwijs om het ondernemerschap mee te nemen in het lessenpakket. Maar daar is nog werk aan de winkel.”

(wv) - Meer info: www.groeiatelier.be 

Voorjaar 2016 geven Omar Mohout en Frederik Neus van Zentrick samen een workshop over hyperschaalbaarheid bij Groeiatelier. 

12 november 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook