Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

Deze 10 Hollywoodsterren brachten in 2017 het meeste geld op

Welke acteurs en actrices haalden dit jaar het lijstje van Forbes? Het geld leek voor de topverdieners in sequels en films uit de Disney-stal te liggen.
John Boyega en Daisy Ridley

10. John Boyega : 665 miljoen euro

Het was geen slecht jaar voor John Boyega. Een van de sterren uit de 'Star Wars'-saga. Dit jaar kwam 'The Last Jedi' uit, die de bankrekening van Boyega mooi aanspekte. In combinatie met zijn rol in 'The Circle' en 'Detroit', mocht de jonge ster zijn plek in de top 10 van Forbes opeisen.

9. Chris Hemsworth: 690 miljoen euro

De nieuwste 'Thor'-film, 'Ragnarok', deed het zelfs beter dan de andere films in de trilogie. Hierdoor blijft Hemsworth een van de best verdienende acteurs in Hollywood.

8. Chris Pratt: 705 miljoen euro

Pratt’s ster blijft stijgen in Hollywood. Met het vervolg op 'Guardians of the Galaxy' zette hij het succes van de reeks voort. Financieel legde het hem alvast geen windeieren.

7. Tom Holland: 725 miljoen euro

De jonge 'Spider-Man' wist een fortuin in zijn web te strikken. De 'Homecoming'-ster loste de verwachtingen in en wist het succes van de filmreeks weer op te krikken naar het niveau van 'Spider-Man 3' uit 2007.

6. Daisy Ridley: 882 miljoen euro

De eerste vrouw in de top 10 is zeker niet van de minste. Ze schitterde in het 'Star Wars'-universum aan de zijde van John Boyega in 'The Last Jedi' en prijkte verder nog in het sterrenlijstje van 'Murder on the Orient Express', waar de volgende acteur in de lijst ook een graantje (of centje) meepikte.

5. Johnny Depp: 898 miljoen euro

Deze grote naam hernam zijn rol als de beruchte Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean' reeks met de film 'Dead Men Tell No Tales'. Maar daarnaast verdiende hij – net als Daisy Ridley - nog mooi wat bij als Edward Ratchett in 'Murder On The Orient Express'.

4. Emma Watson: 1,1 miljard euro

Deze actrice liet haar 'Harry Potter'-jaren al een tijdje achter zich. Ze stortte zich deze keer op een andere, eveneens boekenminnende, rol. Watson speelde namelijk Belle in 'Beauty and the Beast'. Een live action versie van de bekende Disney animatiefilm en een van de best verdienende films dit jaar.

3. Gal Gadot: 1,15 miljard euro

Relatief nieuw in Hollywood, kan er van Gal Gadot gezegd worden dat ze een vliegende start heeft genomen. Hoewel ze al eerder meedraaide in kaskrakers als 'Fast and the Furious', ging het daar om relatief kleine rollen. Met haar rol als Diana in 'Wonder Woman' in de film met dezelfde naam en met een rol in 'Justice League', wist ze echt haar stempel op de filmindustrie te drukken.

2. Dwayne Johnson: 1,22 miljard euro

The Rock zit niet stil in de filmwereld en dat levert wel wat op. Met zijn bijdrage in 'Fate of the Furious', 'Baywatch' en 'Jumanji', schopte hij het tot tweede grootste verdiener dit jaar. Tweede grootste, want hij moet een Furious-collega voor laten gaan.

1. Vin Diesel: 1,3 miljard euro

Vin Diesel mocht nog eens langs de bank passeren met zijn rol in de 'Fast and the Furious' franchise. Weinig andere films konden aan het succes van deze film tippen dit jaar. In combinatie met zijn terugkeer als Xander Cage in de 'xXx'-franchise, katapulteerde hij zich naar nummer 1 in de lijst.

(sjv) – Bron: Forbes / P Magazine 

18 januari 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook