Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 764

Volgende

De vele ballen van de hr-afdeling

hr houdt ballen in de lucht
Bedrijven hebben sommige onderdelen van hun personeels- of hr-beleid beter onder controle dan andere. En sommige krijgen ook een hogere prioriteit.

Dat blijkt uit de hr-barometer van Vlerick Business School en hr-adviseur Hudson. Onder de domeinen die personeelsafdelingen goed beheersen en tevens hoge prioriteit geven, vallen selectie en rekrutering, welzijn, leiderschapsontwikkeling en teamwork.

Ook ‘het nieuwe werken’, learning & development, talent management en culturele verandering horen daarbij. ‘Hr moet heel wat balletjes in de lucht houden, en slaagt daar voor heel wat hr-domeinen goed in’, klinkt het bij Hudson.

Verbeterpunten

Tegelijk zijn er in deze sector ook nog verbeterdomeinen, zoals digitale transformatie of wendbaarheid (agility). Die krijgen een hoge prioriteit, maar organisaties voelen zich er nog minder deskundig in.

Hr-praktijken waar bedrijven minder mee bezig (willen) zijn en minder beheersen, blijken onder meer hr-analytics en diversiteit. “Dat hoeft niet te betekenen dat bepaalde domeinen niet belangrijk zijn voor hr-medewerkers. Soms zijn ze gewoon minder urgent.”

Onder controle, maar minder prioritair is bijvoorbeeld retentie: het behoud van personeel. “Organisaties willen de juiste mensen behouden, maar dat impliceert niet dat ze per definitie ook álle mensen willen behouden.”

Op zoek naar een job in human resources? Deze bedrijven zijn op zoek naar jou!

(William Visterin)

29 juli 2021

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook