Aangeboden door De Lijn

De Lijn daagt talentvolle developers uit

Met de Best Developer Challenge, zowel voor studenten als professionals, wil De Lijn nieuwe IT’ers leren kennen én ook zichzelf als boeiende IT-omgeving voorstellen. Online deelnemen kan nog tot en met 17 november. De beste developers worden uitgenodigd voor de grote finale.

Vorig jaar was de Big Data Challenge nog een groot succes. Toen daagde De Lijn IT’ers met een passie voor data uit. “Net als dit jaar begonnen we met een onlinechallenge, zowel voor studenten als professionelen”, blikt Data Engineer bij De Lijn Ward Gielis terug. “De deelnemers met de beste onlinescore werden uitgenodigd op de fysieke challenge in Leuven. Daar moesten ze in samengestelde teams een oplossing zoeken voor een dataprobleem bij De Lijn. Noem het maar een soort mini-hackathon.”

Elkaar leren kennen

“De case ging toen over de druktebarometer van De Lijn, die de verwachte drukte aangeeft op een bepaalde rit”, schetst ook Ellen Andries, Product Owner van het Reisinformatie Dataplatform bij De Lijn. “De teams kregen twee uur de tijd om de opdracht creatief uit te werken, maar dan puur gericht op alles rond data. Daarna moesten ze hun oplossing elk apart voorstellen aan een jury, met onder meer onze directeur ICT en ons hoofd van de data-afdeling. De beste groep won een toffe prijs.”

Met dergelijke challenges wil De Lijn vooral talentvolle mensen leren kennen én IT’ers aantonen hoe intens de organisatie bezig is met IT. “Voor ik hier werkte, had ik zelf het wat foute beeld voor ogen dat De Lijn niet innovatief zou zijn. Het tegendeel is waar”, zegt Ward. “Die boodschap willen we overbrengen met onze challenges. Dit is een bijzonder interessante omgeving als IT’er. Met een job bij De Lijn wil je ook iets betekenen voor het openbaar vervoer. Zo’n event geeft ons de kans om met boeiende mensen kennis te maken, die dezelfde loyaliteit en passie als ons vertonen.  Zo is er nog maar net iemand opgestart die had deelgenomen aan de challenge van vorig jaar.”

Developers aan zet

Als vervolg op de geslaagde data-editie van vorig jaar, daagt De Lijn ook dit jaar IT-talent uit. Anno 2023 richt de Vlaamse Vervoermaatschappij zich specifiek tot mensen met developer-skills. Nog tot en met 17 november kunnen zij deelnemen aan de Best Developer Challenge – voor IT’ers die al in het werkveld zitten – of de Best Student Developer Challenge. “We werken met hetzelfde opzet als vorig jaar, waarbij er categorieën zijn gemaakt per programmeertaal”, weet Ward. “De developers kunnen de challenge dus uitvoeren in hun eigen favoriete programmeertaal. Diegenen met de beste score worden uitgenodigd voor de fysieke hackathon. Die dag willen we de mensen volop triggeren. Het is nu dus de beurt aan developers om te leren wat De Lijn allemaal doet.”

Zelf zijn de IT’ers bij De Lijn alvast dolenthousiast over hun job. Zo is er de jonge Data Engineer “Ik werk hier nog maar sinds februari en heb nog op geen enkel moment het gevoel gekregen nergens terecht te kunnen met mijn vragen”, glundert hij. “Iedereen is steeds ontzettend open om je verder op weg te helpen. In veel consultancy-omgevingen moet je een lange opleiding doorlopen. Bij De Lijn is dat niet nodig. Bij de start was er een week formele opleiding en de rest gebeurt sindsdien al doende, met de vele beschikbare kennis op de werkvloer. Wat opvalt is dat quasi alle mensen hier ook met een gedeelde passie rondlopen: de maatschappelijke relevantie van hun job. Tijdens mijn sollicitatietraject was ik zelf ook op zoek naar een werkgever met een meerwaarde voor de samenleving. Dat aspect heb ik bij De Lijn gevonden.”

Deelnemen aan de Best Developer Challenge (voor professionelen) en de Best Student Developer Challenge (voor studenten) kan online nog tot en met 17 november. De grote finale tussen de beste kandidaten vindt plaats op dinsdag 28 november.
De Lijn: 29 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'De Lijn' jobs meteen in je mailbox.