De 4 beste jobs voor intelligente, maar luie mensen

Je werkt graag, maar liever niet té hard? BBC.com maakte een overzicht van jobs voor slimme mensen die het op werkvlak liever rustiger aan willen doen.
#

In een wereld waar stress op de werkvloer schering en inslag is, zijn de minst belastende jobs vaak het aantrekkelijkst. En er is helemaal niks mis mee om voor jezelf (en je gezin) te kiezen en gewoon voor de minst stressvolle job te gaan … Maar welke jobs vereisen geen hard werk en worden tóch degelijk betaald?

Bbc.com liet zich inspireren door de vraag-en-antwoordsite Quora en kwam tot de volgende 4 jobs ...

1. Leraar Engels in China

Volgens Andy Lee Chaisiri worden leraren in China vaak ontzettend goed betaald. Bovendien zijn door de grote vraag de toelatingsvereisten niet al te streng. In sommige gevallen is de enige vereiste zelfs dat de kandidaat geboren is in een Engelssprekend land. Leraars Engels in China hebben vaak erg flexibele uren, waardoor men meestal enkel deeltijds werkt en de job combineert met iets anders.

2. Computerprogrammeur

Als computerprogrammeur leer je volgens Paul Denlinger voortdurend bij, "maar je hoeft echt niet zo hard te werken en gaandeweg zal je leren dat veel uitdagingen gewoon vergelijkbaar zijn." Zelfs de aard van het werk leent zich ertoe om minder te doen, vervolgt hij. "Goede programmeurs schrijven zo weinig mogelijk coderegels. Het is een van die gedroomde beroepen die goed betalen, waarbij luiheid eigenlijk wordt aangemoedigd." Tegelijkertijd kan je volgens hem samenwerken met andere intelligente, technisch capabele mensen.

3. Professioneel expert

Matthew Kuzma vindt 'professioneel expert' de beste job voor iemand die erg intelligent, maar lui is. "Betaald worden om simpelweg je gedachten en mening te delen met mensen die uiteindelijk het zware werk zullen moeten doen." Zijn advies? Zoek naar datgene waar je goed in bent maar niet als werk beschouwt en dokter uit hoe je hiermee geld kan verdienen. De kans is groot dat de dingen die jij leuk en makkelijk vindt, wél moeilijk zijn voor anderen waardoor zij bereid zijn om jou hiervoor in te schakelen.

4. Werknemer bij Microsoft

Bill Gates zei ooit: "Ik zal altijd kiezen voor een luie persoon om de klus te klaren, omdat hij of zij zal zoeken naar de makkelijkste manier om het aan te pakken." Dus, luie, maar intelligente mensen van de wereld, "het ziet ernaar uit dat je kans maakt bij Microsoft", aldus Arvind Krishnan.

(nm/kv) - Bron: BBC.com 

6 augustus 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook