En de meest luie mensen wonen in …

2 augustus 2012
… Malta, Saoedi-Arabië, Servië én het Verenigd Koninkrijk, zo blijkt uit een recente studie, gepubliceerd in het Brits medisch tijdschrift The Lancet.
wereldbol vergrootglas zoeken

Malta telt maar liefst 71,9 procent sedentaire volwassenen. Deze volwassenen beantwoorden niet aan de door de studie vastgelegde wekelijkse activiteitscriteria. Deze criteria houden in dat men minstens vijf keer per week een stevige wandeling van 30 minuten maakt of drie keer per week 20 minuten intensief aan sport doet.

In Saudi-Arabië wordt maar liefst 68,8 procent volgens deze criteria als inactief beschouwd. Nipt volgt Servië, daar is 68,3 procent van de bevolking ‘lui’. Tot slot zijn de Britten ook niet bijster sportief. In Groot-Brittannië voldoet 63,3 procent niet aan het vastgelegde activiteitsniveau. In de Verenigde Staten ligt 41 procent onder de activiteitscriteria.

De actiefste landen

De volgende landen zijn niet vies van wat lichaamsbeweging: Bangladesh (slechts 4,7% van de bevolking inactief), Griekenland (16% inactief), Estland (17% inactief) en Nederland (18% inactief).

Vorig jaar werden nog cijfers bekendgemaakt door Eurostat, de dienst voor statistiek in de Europese Unie, waaruit bleek dat de Britse vrouwen (23,9%) en de Maltese mannen (24,7%) de meest zwaarlijvige Europeanen zijn. De dikste Europeanen konden echter nog niet concurreren met de Amerikanen, daar ligt zowel het aantal dikke vrouwen (26,8%) als dikke mannen (27,6%) nog veel hoger.

(nm) – Bron: L’avenir.net 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook