Ongewenst gedrag
Vorige

1 van 224

Volgende

De 8 slechtste gewoontes op het werk

Wil je je hele leven hetzelfde werk blijven doen? Heel simpel: zet dan deze 8 tips in de praktijk, en je bent zeker dat je baas je nooit nog iets komt vragen. Wel oppassen voor ontslag.
#

1. Alles lastminute

We werken het best onder druk, of dat denken we toch. Als je je werk tot de laatste minuut uitstelt, wordt een onverwacht obstakel plots een heel groot probleem. Als het resultaat dan tegenvalt, zal je met de vinger worden gewezen. Zeker als je hierdoor ook collega’s in de problemen brengt.

2. Kwaadspreken over je bedrijf

Sigaretten zijn slecht voor je gezondheid, dat staat duidelijk op de verpakking. Je werkfrustraties afreageren op Facebook of Twitter kan anders ook goed fout gaan. Zagen over hoe saai je werk is of hou dom je baas is, doe je beter tegen je partner of vrienden. En niet op het www, je verschiet ervan hoeveel mensen meelezen.

3. De klok is je beste vriend

10 minuten voor je officiële werktijd erop zit, zet je je computer al uit of heb je jas al aan. Wel dan ben je niet goed bezig: je reputatie zal snel kelderen en leuke of nieuwe opdrachten kan je vergeten.

4. Oeps, verkeerde mail

E-mails zijn zo alomtegenwoordig geworden dat we zelfs mailen naar de collega die recht tegenover ons zit. Dat tot daar aan toe, soms is het gewoon heel handig om snel verschillende mensen op de hoogte te stellen. Maar mails zijn zo snel verzonden dat we ze amper nog nalezen of de geadresseerden checken. Ooit komt de dag dat je je in een reply to all beklaagt over je collega of baas, terwijl ze bij de geadresseerden staan.

5. Te laat komen

Niets zo ergerlijk als een hele meeting laten wachten omdat jij niet op tijd bent. Zeker op klanten maakt het een heel slechte indruk. Ben je altijd te laat, dan zal je baas zeker twee keer nadenken vooraleer hij dat nieuw project of die promotie aan jou toewijst.

6. Lui zijn

“Ik word niet betaald om dit te doen!” Als je echt slecht wil scoren, moet je dit tegen je baas zeggen als hij je voorstelt om een nieuw project te doen dat buiten je normale verantwoordelijkheden valt.

7. Alles voor je ego

Van je laten horen is goed, een werk telt al te veel ja-knikkers. Maar ben jij degene die in een meeting altijd andermans ideeën afkraakt en zelf altijd véél betere voorstellen hebt? Te veel tegendraadsheid kan ook op de zenuwen werken. Wees kritisch, maar zorg ervoor dat je altijd doet wat het best is voor het bedrijf, en dat staat niet per definitie gelijk aan wat best is voor je ego.

8. Ik moet naar huis

Niet dat je de party animal van dienst moet zijn, maar altijd met een excuus afkomen als je collega’s iets gaan drinken na het werk, zal je reputatie ook geen goed doen. Jezelf eens van een andere – meer persoonlijke – kant laten zien, zal je ook professioneel voordelen opleveren.

(mr) – Bron: jobs.aol.com 

3 februari 2011
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook