Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 925

Volgende

De 6 best betaalde jobs van de toekomst

27 september 2012
Nu de economische crisis wild om zich heen slaat, zijn veel mensen op zoek naar de juiste carrière: één die tegelijk uitdagend is en die bovendien goed betaalt.
Geld verdienen

Weten welke functies in de toekomst erg gegeerd zullen zijn, is dus erg belangrijk. De website 24/7 Wall St. identificeerde daarom de best betaalde jobs van de toekomst. Het zijn deze jobs die het komende decennium het meest in trek zullen zijn. Sommige van deze functies zullen zelfs met 60% toenemen tegen 2020.

De zes best betaalde jobs van de toekomst(*):

1. Optometristen

 • Voorspelde toename: 33,1%
 • Gemiddelde voorspelde inkomen: 73.797,79 euro

Een optometrist sluit mogelijke medische oorzaken van oogafwijkingen uit en schrijft, indien nodig, corrigerende brillenglazen, contactlenzen of andere optische hulpmiddelen voor. Tevens kan de optometrist visueel therapeutische adviezen en oefeningen geven. Als een pathologische reden de oorzaak is van visuele klachten, dan zal de optometrist rapporteren of doorverwijzen naar de huisarts en oogarts.

2. Dierenartsen

 • Voorspelde toename: 35,9%
 • Gemiddelde voorspelde inkomen: 63.762,00 euro (*)

Naast huisdieren ontfermen dierenartsen zich ook onder ander over vee en labodieren. Tussen 2010 en 2020 zou het aantal dierenartsen met 22.000 toenemen. Een stijgende populatie aan huisdieren en een groeiende nood aan extra voedingsinspectie naarmate de bevolkingsaantallen toenemen, zouden aan de basis liggen van deze stijging.

3.Medische specialisten

 • Voorspelde toename: 36,4%
 • Gemiddelde voorspelde inkomen: 59.601,83 euro

Hoewel de functieomschrijving van medische wetenschappers verschilt van job tot job, bestuderen ze allemaal de biologische systemen, met als doel hun impact te meten op de gezondheid van de mens. Medische specialisten werken dikwijls voor de federale regering, in onderzoeksuniversiteiten of in de privésector.

4. Audiologen

 • Voorspelde toename: 36,8%
 • Gemiddelde voorspelde inkomen: 51.872,63 euro

Audiologen behandelen patiënten met hoor-, evenwicht- of oorproblemen. Hoorverlies neemt namelijk toe naarmate we ouder worden, en met de steeds sterker wordende vergrijzing van de bevolking zullen audiologen in de toekomst meer werk dan ooit hebben.

5. Tandheelkundigen

 • Voorspelde toename: 37,7%
 • Gemiddelde voorspelde inkomen: 53.065,74 euro

Van 2010 tot 2020 zal het aantal tandheelkundigen stijgen met 37,7 procent. Oorzaken voor deze stijging kunnen gezocht worden in de vergrijzing van de bevolking en grootschalig onderzoek naar zowel de orale als de algemene gezondheid van de mens. Typische taken van een tandheelkundige: tanden schoonmaken en röntgenfoto's van het gebit maken.

6. Marktonderzoekers en marketingspecialisten

 • Voorspelde toename: 41,2%
 • Gemiddelde voorspelde inkomen: 47.089,80 euro

Marktonderzoekers werken in een breed scala aan sectoren. Zij monitoren en voorspellen marketing- en salestrends, en verzamelen en analyseren data over de producten en diensten die hun werkgever aanbiedt.

*Cijfers voor de V.S. 

(jn) – Bron: Businessinsider.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook