De 14 meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld

15 juni 2012
Sinds enkele jaren voert Randstad een studie uit naar de meest aantrekkelijke werkgevers in 14 verschillende landen. Ook dit jaar blijkt dat werknemers voornamelijk kiezen voor een lokaal bedrijf als aantrekkelijkste werkgever. Welke bedrijven mogen zich met trots de meest aantrekkelijke werkgever van hun land noemen?
Gelukkige werknemer

Het uitzendbureau Randstad gaat al sinds 2000 jaarlijks op zoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in België en reikt hier een Randstad Award voor uit. Sinds enkele jaren doet het interimkantoor dit ook wereldwijd bij 14 verschillende landen. Baggeraar Deme staat in ons land op de absolute nummer één.

Vliegtuigmaatschappijen scoren

Uit de studie van dit jaar, waar 120.000 respondenten aan deelnamen, blijkt dat bijna alle ondervraagden een werkgever uit eigen land als de meest aantrekkelijke werkgever beschouwen. Enkel in India en Spanje wordt gekozen voor een internationale werkgever.

In India staat Microsoft op kop, in Spanje is het internationale technologiebedrijf Sony de gelukkige winnaar. Daarnaast wijst de studie uit dat vooral vliegmaatschappijen erg goed in de markt liggen bij werknemers.

OVERZICHT: De 14 meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld

 1. Australië – Newcrest Mining
 2. België – Deme
 3. Canada - WestJet Airlines Ltd.
 4. Franrijk – Eurocopter
 5. Duitsland – Fraunhofer-Gesellschaft
 6. India – Microsoft
 7. Italië – Ferrero
 8. Japan – Sony Corporation
 9. Nieuw-Zeeland – Air New Zealand
 10. Polen – TVN SA
 11. Singapore – Singapore Airlines
 12. Spanje – Sony
 13. Nederland – KLM
 14. Groot-Brittannië – John Lewis

(nm) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook