De 12 engste jobs van allemaal

22 oktober 2018
haaienverzorger
Je hebt saaie jobs, vuile jobs, bizarre jobs, doodnormale jobs … maar er bestaan ook enge jobs! Sommige jobs zijn er nu eenmaal enkel voor de durvers onder ons. Welke jobs zijn het luguberst of het engst van allemaal?

1. Haaienverzorger

Als hongerige haaien of andere zeedieren je afschrikken, is een job als haaienverzorger wellicht niets voor jou. Het voeden en verzorgen van haaien is niet zonder risico's, voor je het weet ben je misschien wel je arm kwijt!

2. Ruitenwasser van wolkenkrabbers

Hoogtevrees? Ruitenwassers die hoge stellingen moeten beklimmen om de ramen van een wolkenkrabber te kunnen poetsen, hebben hier maar beter geen last van.

3. Krabbenvisser

Ongetwijfeld heb je al eens een fragment gezien van het televisieprogramma 'Deadliest Catch' waarin het leven wordt gevolgd van vissers tijdens het gevaarlijke krabbenseizoen in Alaska. De titel verwijst niet voor niets naar het hoge risico op verwondingen of zelfs de dood die met het werk gepaard gaan.

4. Ongediertebestrijder

Ideaal voor mensen die houden van griezelige en kriebelende insecten. Best eng, als je gezegend bent met een insectenfobie.

5. Wegenwerker

Auto's die voorbijvliegen aan 150 km/u? Ook de job van wegenwerker is niet risicoloos en kan met momenten ontzettend akelig zijn. Twee keer nadenken dus wanneer je in volle vaart voorbij wegenwerken zoeft.

6. Rijinstructeur

Ongetwijfeld hebben er al rijinstructeurs hun leven voor hun neus voorbij zien flitsen. Samenwerken met mensen die zich voor de eerste keer als chauffeur in het verkeer begeven, het vergt meer moed dan je denkt.

7. Brandweerman

Spreekt voor zich. Brandweermannen kunnen in de meest angstwekkende situaties terechtkomen en riskeren intussen hun leven voor anderen. Ongetwijfeld slaat hun hart ook tweemaal over wanneer zij een indrukwekkende brand moeten bestrijden.

8. Ontmijner

Stalen zenuwen heb je nodig als ontmijner. Explosieven opruimen of vernietigen, is namelijk niet zonder enig gevaar en de kleinste 'fout' kan fataal zijn.

9. Begrafenisondernemer

Dagelijks in contact komen met doden, het is niet iedereen gegeven. Begrafenisondernemers zijn getraind om gepast te reageren wanneer ontroostbare nabestaanden de uitvaart van een overledene komen regelen. Maar misschien zijn ze zelf bang voor de dood?

10. Lijkschouwer

In dezelfde categorie als begrafenisondernemer. Om de doodsoorzaak van een overleden persoon te achterhalen, wordt een beroep gedaan op een lijkschouwer. Enkel geschikt voor mensen die het geen probleem vinden om doden uitvoerig te onderzoeken.

11. Nachtwaker

Is daar iemand? Een nachtwaker wordt ingeschakeld om een gebouw, dure collectie, mensen etc. te bewaken en om alarm te staan als er vreemden proberen binnen te dringen. Waarschijnlijk een ontzettend spannende job als er daadwerkelijk plots een indringer voor je neus staat.

12. Stuntman

Er is een reden waarom stuntmannen worden ingeschakeld en stunts niet worden uitgevoerd door echte acteurs. Er loert immers altijd wel gevaar om de hoek bij de uitvoering van een indrukwekkende stunt. Of stuntmannen- of vrouwen soms ook bang zijn? Wellicht wel …

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14249 andere jobs