Vorige

1 van 26

Volgende
Volgend artikel:

Wat houdt het rookverbod op de werkvloer in?

Conducteurs Nederlandse Spoorwegen roken joints

31 januari 2012
Volgens het Nederlandse dagblad Sp!ts roken sommige conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen (NS) regelmatig een joint na hun dienst of in de pauze.
Joint

Een betrouwbare bron binnen de NS wist het dagblad te vertellen dat er geregeld conducteurs in uniform opduiken in de coffeeshop Freeworld in de buurt van het station Amsterdam Centraal. Een redacteur van Sp!ts bracht daarop zelf een bezoek aan de coffeeshop.

Joint in uniform

De redacteur kon inderdaad vaststellen dat een geüniformeerde conducteur de bar binnenkwam. Hij werd er begroet als een vaste klant en stak rustig een jointje op.

'Er bestaat geen enkele reden om dit gedrag goed te keuren', zo stelt een woordvoerster van de NS. Ze ziet het gedrag van de blowende conducteurs wel als een signaal. Vooral stress op het werk zou de conducteurs naar de drugs doen grijpen.

'Het gebruik van drugs of alcohol is absoluut verboden bij het spoorbedrijf. In de vrije tijd mag het wel, maar zeker niet in uniform', aldus nog de woordvoerster. De NS belooft het blowgedrag verder te onderzoeken.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14707 andere jobs