Roken en drugs Vorige

1 van 28

Volgende

Conducteurs Nederlandse Spoorwegen roken joints

Volgens het Nederlandse dagblad Sp!ts roken sommige conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen (NS) regelmatig een joint na hun dienst of in de pauze.

31 januari 2012

Delen

Joint

Een betrouwbare bron binnen de NS wist het dagblad te vertellen dat er geregeld conducteurs in uniform opduiken in de coffeeshop Freeworld in de buurt van het station Amsterdam Centraal. Een redacteur van Sp!ts bracht daarop zelf een bezoek aan de coffeeshop.

Joint in uniform

De redacteur kon inderdaad vaststellen dat een geüniformeerde conducteur de bar binnenkwam. Hij werd er begroet als een vaste klant en stak rustig een jointje op.

'Er bestaat geen enkele reden om dit gedrag goed te keuren', zo stelt een woordvoerster van de NS. Ze ziet het gedrag van de blowende conducteurs wel als een signaal. Vooral stress op het werk zou de conducteurs naar de drugs doen grijpen.

'Het gebruik van drugs of alcohol is absoluut verboden bij het spoorbedrijf. In de vrije tijd mag het wel, maar zeker niet in uniform', aldus nog de woordvoerster. De NS belooft het blowgedrag verder te onderzoeken.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?