Boze mensen krijgen meer loon

Welke emotie heeft de meest positieve invloed op ons salaris? Wetenschappers van de universiteit van Stanford in Californië zochten het uit.
#

De twee onderzoekers, Marwan Sinaceur en Larissa Z. Tiedens, schotelden 27 proefkonijnen een videoclip voor. In de clip was te zien hoe een sollicitant over zijn ervaringen in een eerdere job praatte.

De man vertelde onder andere hoe hij en een collega in het verleden een grote klant waren kwijtgespeeld. De ene helft van de proefpersonen kreeg een clip te zien waarin de sollicitant boos werd vanwege de verloren klant. De andere helft zag een video waarin de sollicitant veeleer verdrietig overkwam.

Woede loont

Na het bekijken van de videoclip moesten de deelnemers enkele vragen beantwoorden. Zo moesten ze aanstippen welk loon ze de sollicitant zouden betalen, indien ze hem in dienst zouden nemen.

Deelnemers die de boze sollicitant hadden gezien, stelden een salaris van 40.000 euro voor. De proefpersonen die een verdrietige kandidaat bekeken, gingen niet verder dan 35.000 euro. Woede loont, zo blijkt dus duidelijk.

(mo) - Bron: Express.be 

7 mei 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook