Bijna helft werknemers kreeg een geschenk van Sinterklaas

6 december 2013
Niet alleen de brave kinderen in ons land, ook heel wat werknemers werden vandaag verrast door een pakje van Sinterklaas. Zo kreeg bijna de helft (45 procent) een Sinterklaasgeschenk van zijn werkgever.
cadeau sint

Dat blijkt uit een peiling van marktonderzoeksbureau Profacts bij een representatieve steekproef van de Belgische bevolking.

De bedienden vielen vandaag het vaakst in de prijzen: 47 procent kreeg een cadeautje. Arbeiders en zelfstandigen kregen in respectievelijk 39 procent en 38 procent van de gevallen een verrassing.

Chocolade en snoep

De Sint maakte blijkbaar iets meer tijd vrij voor Vlaanderen. Daar kreeg 53 procent een geschenk, in Brussel was dit 42 procent en in Wallonië slechts 31 procent. De goedheilige man maakte echter geen onderscheid tussen mannen en vrouwen, zij kregen even vaak een geschenk.

Indien werknemers een cadeau krijgen van hun werkgever, dan is dat meestal chocolade (69 procent) of ander snoep (32 procent). Een klein aantal werkgevers geeft speelgoed dat de werknemer aan zijn kinderen kan geven.

(nm) – Bron: Profacts 

Grafiek Sinterklaas

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15206 andere jobs