Vorige

1 van 375

Volgende
Volgend artikel:

Nieuw boek legt effecten van corona op de werkvloer bloot

Baas bepaalt engagement werknemer

11 juni 2013
Een gebrek aan steun van de manager is een belangrijke factor in de daling van het engagement van werknemers op de werkplek. Dat blijkt uit een survey van het Britse online wervingsbedrijf Webrecruit.
ongelukkige werknemer

De studie, die werd uitgevoerd bij 257 respondenten, trachtte te achterhalen welke factoren de motivatie van werknemers op het werk negatief beïnvloeden.

30 procent van de deelnemers schrijven hun gebrek aan motivatie toe aan de weinige (of zelfs niet aanwezige) steun van de baas. Ongeveer 28 procent verklaren dat hun jobtevredenheid de productiviteit op het werk beïnvloedt.

Een kleinere groep (18 procent) is van mening dat hun motivatie negatief wordt beïnvloed door een gebrek aan erkenning. Tot slot geeft 12 procent van de respondenten de houding van collega's aan als belangrijke factor en 11 procent beweert dat een slechte werk-privébalans bijdraagt aan de daling van de motivatie.

Moreel van het personeel

"De impact die managers hebben op het moreel van hun personeel is ontzettend belangrijk. Als managers zich niet actief bezighouden met hun werknemers of ze treden consistent negatief op, dan zal de werkomgeving geen engagement stimuleren en dus ook minder productief zijn", aldus Phil Roebuck, oprichter van Webrecruit.

"Vooral wanneer bedrijven bezorgd zijn over personeelsverloop, dan kan het laten zien aan werknemers dat zij belangrijk zijn, de prestaties doen stijgen en leiden tot productievere en loyalere arbeidskrachten."

(nm) – Bron: Onrec.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14143 andere jobs