Aantal zakenreizen langzaam naar omhoog

10 mei 2013
Advito, expert op vlak van zakenreizen, stelt in een nieuwe kwartaalupdate van de Industry Forecast voor 2013 vast dat de wereldwijde vraag naar zakenreizen traag maar gestaag toeneemt.
zakenreis koffer

Daar waar de vraag in de meeste regio's stijgt, neemt deze in de Verenigde Staten door de strenge bezuinigingsmaatregelen van de overheid wel een beetje af.

Kostenbesparingen

In EMEA (Europa, Midden-Oosten en Azië) verminderen grote bedrijven omwille van kostenbesparende maatregelen het aantal zakenreizen, terwijl kleinere ondernemingen nu juist meer investeren in business trips. Volgens Advito kunnen bedrijven de prijzen van zakenreizen gedeeltelijk drukken door een langetermijnrelatie aan te gaan met leveranciers.

De voorspellingen van Advito zijn gebaseerd op internationale analyses zoals die van het IMF, alsook op lokale parameters en boekingsgegevens van BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux. De Industry Forecast geeft bedrijven een idee van het budget dat ze moeten reserveren voor vliegtickets en hotelovernachtingen.

(nm) – Bron: Bcdtravel.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15216 andere jobs