Woon-werk & reisvergoeding Vorige

1 van 63

Volgende

Welke kosten mag ik inbrengen na een zakenreis?

Ik moet drie weken naar het buitenland voor mijn werk. Maar ik mag alleen overnachtingkosten inbrengen en geen restaurantkosten. Is dit normaal?

10 juli 2012

Delen

Hoewel deze kosten beschouwd kunnen worden als kosten eigen aan de werkgever, is er geen wettelijke verplichting die de terugbetaling ervan oplegt. Indien er geen overeenkomst of gebruik bestaat, zal je als werknemer dan ook geen terugbetaling kunnen eisen.

Grensbedrag

Als deze restaurantkosten toch terugbetaald worden, kan dit voor korte dienstreizen zowel op reële basis of op forfaitaire basis gebeuren. Bij gebruik van de forfaitaire vergoeding moet je erop letten dat een vooropgesteld bedrag niet overschreden wordt. Dit grensbedrag van 37,18 euro per dag moet de kosten van de maaltijden en andere kleine uitgaven dekken. Transport- en verblijfskosten zitten er niet in. Overschrijding ervan kan, maar moet gerechtvaardigd worden. Voor een hele reeks landen werd overigens een hoger grensbedrag bepaald.

Voor lange dienstreizen worden de reële kosten terugbetaald. Hiervoor moeten dan ook bewijsstukken kunnen worden voorgelegd.

in samenwerking met Securex

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?