9 gekke dingen die je een pak productiever maken

Gaat het regelmatig bergaf met je motivatie en krijg je bij momenten nauwelijks iets gedaan? Met deze 9 vrij bizarre, niet voor de hand liggende tips geef je jouw productiviteit toch weer een vliegende start!
#

Meer dan 100.000 chemische reacties vinden iedere seconde in je brein plaats. Wanneer je brein dopamine of noradrenaline produceert, dan kan je je meer concentreren en ervaar je meer positieve gevoelens, wat resulteert in een hoger niveau van productiviteit.

Doe eens gek!

Het is bijgevolg cruciaal om zulke positieve chemische reacties te activeren, wil je jouw productiviteit de hoogte in laten schieten. De truc is om je negatieve lichaamstaal te vervangen door optimistische en opgewekte acties. Simpele dingen zoals 'eens gek doen' en luidop lachen, kunnen je gemoedstoestand direct wijzigen.

Maar het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om je stress niet te laten domineren en een beetje mal te doen zodat er gelukhormonen in je hersenen vrijkomen. Het vergt een zekere discipline om er een gewoonte van te maken. Enkele gekke tips om het je wat makkelijker te maken en je productiviteit een boost te geven:

1. Lach
Ontsnap aan die stressvolle omgeving door een korte wandeling te maken. Lach naar mensen die je onderweg tegenkomt. De tijd die je met zo'n wandeling verliest, haal je zo in door de verhoogde productiviteit die het uitje je oplevert.

2. Dans
Zet je lievelingsnummer op en hou een 'vijf minuten'-feestje! Dat klopt, gewoon dansen. Je hebt er zelfs geen partner voor nodig.

3. YouTube
Zoek een grappig filmpje op YouTube en neem een lachpauze. Schattige kattenfilmpjes doen meer goed dan je denkt!

4. Praat tegen jezelf
Sommige tips uit zelfhulpboeken werken wel degelijk. Loop rustig de kamer rond en herhaal op een zelfverzekerde toon een aantal bevestigende zinnen die je opbeuren.

5. Zing
Zing voor je dieren of kinderen, doe even gek en betrek hen in de pret.

6. Sport
Doe een aantal springoefeningen met een grote glimlach op je gezicht.

7. Bel een vriend
Pak de telefoon en vrolijk iemand anders zijn dag op door oprecht te informeren naar zijn/haar dag.

8. Roep het uit
Laat een eenvoudige 'woehoew' los en denk aan een bepaald doel of toekomstige gebeurtenis waar je gelukkig van wordt.

9. Wees dankbaar
Denk aan één of twee dingen waar je echt diep dankbaar voor bent en laat gedachten toe die een grote glimlach van dankbaarheid op je gezicht brengen.

(nm) – Bron: Inc.com 

7 mei 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook