Vorige

1 van 651

Volgende
Volgend artikel:

Aan het opbranden? 7 signalen én de oplossingen

9 Feng Shui carrièretips

13 januari 2011
Wie iedere dag opnieuw vroeg uit de veren moet om naar het werk te vertrekken, kan zich maar beter in genoeg positieve energie onderdompelen.
feng shui
Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden.

Gelukkig heeft de gerenommeerde Amerikaanse Feng Shui interieurdesigner Candace Czarny een aantal tips in de aanbieding.

  1. Zorg dat de deuren en de deuropeningen in je kantoor gemakkelijk toegankelijk zijn en dat er geen voorwerpen de doorgang verhinderen. Dat zou de positieve energie namelijk kunnen tegenhouden. Je moet de deur vlot kunnen openen en sluiten wanneer je binnen- of buitengaat.

  2. Bij Feng Shui spelen heldere kleuren vaak een belangrijke rol, maar wanneer het aankomt op carrière maken, is zwart de kleur die je nodig hebt. Zwarte objecten in je kantoor of op je bureau doen de energie toenemen.

  3. Planten zijn symbolen van groei en vitaliteit en zorgen daarom voor een positieve vibe. Zet dus een paar flinke planten in je kantoor, geef ze voldoende water en zorg dat ze goed kunnen groeien – net zoals jouw carrièrekansen!

  4. Verwijder voorwerpen die je hebt meegenomen uit de tijd dat je nog een lagere positie bekleedde. Ook al heb je heel wat geleerd uit je ervaringen, de enige weg is vooruit. Komaf maken met die objecten van vroeger zal een stijgende lijn in jouw carrière stimuleren.

  5. Omgeef jezelf met mensen in betere posities. Door om te gaan met medewerkers die jouw droomfunctie hebben, kan je een deel van hun positieve energie overnemen. Dat zal ongetwijfeld deuren doen opengaan.

  6. Het element water wordt bij Feng Shui geassocieerd met succes. Probeer dat element dan ook te integreren in jouw werkplek, bijvoorbeeld door een fonteintje te plaatsen of – eenvoudiger – door een prent met golven aan de muur te hangen.

  7. Ook al ben je misschien niet op zoek naar een nieuwe job, zorg dat je steeds over een up-to-date cv beschikt. Iedere keer dat je een stapje zet op de carrièreladder, neem je dat best meteen op in je cv. Op die manier leer je je carrière te zien als iets wat onafgebroken groeit en in stijgende lijn gaat.

  8. Wanneer je je oog hebt laten vallen op een bepaalde functie, kleed je dan alsof je dat postje al bemachtigd hebt. Dat zal niet alleen positieve energie opleveren, het laat ook zien aan je collega’s en je baas dat je iets anders ambieert.

  9. Plaats je bureau indien mogelijk zo dat je tijdens het werk in de richting van de deur kijkt. Op die manier zie je nieuwe mogelijkheden en kansen van zodra ze in je leven binnenkomen.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16955 andere jobs