7 tips voor een uiterst productieve werkdag

De deadline nadert, maar je kunt je niet concentreren ... Hoe maak je van een doordeweekse werkdag een productieve topdag? Jobat zet voor jou zeven tips op een rijtje.
#

1. Niet storen, aub

Maak aan iedereen duidelijk dat je het druk hebt en dat je niet gestoord wil worden. Sluit je mailbox af en zet je gsm tijdelijk uit.

2. Stel jezelf concrete doelen

'Werken tot je moe bent' is geen concreet doel. Schrijf op wat je wilt doen op hoeveel tijd. Hoe langer je wilt werken, hoe sneller de eerste uren zullen omvliegen.

3. Haal de routine uit je werk

Begin bijvoorbeeld vroeger of later dan gewoonlijk.

4. Stel beloningen uit

Wacht bijvoorbeeld enkele uren voor je muziek opzet of voor je jezelf op een koffie trakteert. Gun jezelf een beloning wanneer het werken moeizamer begint te gaan.

5. Laad tijdig je energie op

Sta even op en wandel wat rond voor je helemaal stijf bent. Zorg dat je voldoende eten en drinken bij de hand hebt. Kies voor maaltijden die niet veel voorbereiding vergen.

6. Tijdens pauzes blijf je best in beweging

Maak een korte wandeling. Ga niet in de zetel hangen om tv te kijken, dat maakt het erg moeilijk om weer actief te worden.

7. Niet opgeven!

Hou er pas mee op wanneer je klaar bent, ook al verveel je je of voel je de vermoeidheid opkomen. Opgeven is een slechte gewoonte waar je vanaf kan geraken.

(mo) - Bron: Express.be 

13 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook