7 coole jobs ... waar je nog nooit van had gehoord!

10 juli 2012
Bij het woord ‘beroep’ denken we meestal aan klassieke jobs zoals leraar, postbode, advocaat en dokter. Maar het merendeel van de huidige jobs zijn niet zo duidelijk en eenvoudig te omschrijven. Van welke coole functies heb jij wellicht nog nooit gehoord?
Gelukkige vrouw

1. Voedselstylist

Reclameboodschappen over eten op televisie of in magazines: de voedselstylist zorgt ervoor dat die hamburger, mosselen of steak-friet er op hun opperbest uitzien. Hoe dat precies in zijn werk gaat, zie je onder meer in onderstaand filmpje rond reclame over McDonald’s hamburgers …

2. Parabolisch expert

Als je droomt van een carrière als astronaut zonder ooit effectief de ruimte te worden ingeschoten, is een job als ‘parabolisch expert’ misschien wel iets voor jou. Een parabolisch expert traint immers mensen om te functioneren in ruimtes zonder zwaartekracht.

3. Computerlinguïst

Een computerlinguïst helpt computers en mensen met elkaar te communiceren. Specifieker: als computerlinguïst creëer je computerprogramma’s die gewone, menselijke taal kunnen vertalen, transcriberen en begrijpen.

4. Groenverantwoordelijke in films

De zogenaamde ‘greensman’ is verantwoordelijk voor het ontwerpen en het regelen van alle planten in films, zowel nep als echte. Het ontwikkelen van een vreemd moeras of een landschap vol zonnebloemen: de greensman ontwerpt compleet nieuwe werelden met zijn artistieke vaardigheden en tuinierskunsten.

5. Global Mobility Consultant

In het globaliserende bedrijfsleven is er een hele industrie ontstaan rond de verplaatsing van werknemers van de ene locatie naar de andere. De global mobility consultant helpt medewerkers bij de vlotte overgang naar hun nieuwe (t)huis, of dat nu in Bangkok, Berlijn of een andere provincie in eigen land is.

6. Futuroloog

Een futuroloog is deels marktonderzoeker, deels visionair. Als futuroloog onderzoek je het heden om aanwijzingen over de toekomst op te sporen. Jouw voorspellingen over verschuivende trends kunnen toekomstige zakelijke beslissingen in de juiste richting sturen.

7. Chief Listening Officer

Als Chief Listening Officer sta je één trede hoger dan de Social Media Manager. Chief Listening Officers houden sociale platforms (als Facebook en Twitter), maar ook algemene gesprekken nauwlettend in het oog, om na te gaan wat er precies over hun bedrijf of merk wordt gezegd.

(nm) – Bron: Blog.brazencareerist.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook