Ontslagen worden
Vorige

1 van 196

Volgende

5 inspirerende dingen om te doen na je ontslag

22 november 2019
Als je ontslagen wordt, heb je drie opties: je laat je hoofd hangen en kruipt wekenlang in bed om die tegenslag te verwerken, je zoekt onmiddellijk een nieuwe job of je gebruikt je vrije tijd om eindelijk iets voor jezelf te doen. In dat laatste geval haal je misschien wel inspiratie uit deze vijf dingen.

1. De wereld rond

In een paar weken, een paar maanden of gewoon een paar jaar! Afhankelijk van wat je portemonnee toelaat, natuurlijk. Je koffers pakken en op reis gaan, dat is de perfecte manier om tot frisse, cruciale inzichten over jezelf en je werksituatie te komen. Mooi meegenomen: je leert nieuwe mensen, nieuwe culturen en nieuwe levenswijzen kennen. Achteraf pluk je er alleen maar de vruchten van, want even afstand nemen kan je helpen om je professionele leven terug op de rails te krijgen.

2. Terug naar school

Was het werk dat je deed niet helemaal je ding? Of ben je opgelucht dat je weg bent uit een bedrijfscultuur waar je je niet goed voelde? Dan is het misschien tijd om een nieuwe weg in te slaan. En dan kan het helpen om bij te studeren door een kortlopende cursus te volgen, naar de avondschool te gaan of gewoon opnieuw een voltijdse student te worden aan de unief.

3. Tijd voor jezelf

Je favoriete serie bingewatchen, tijd maken voor vrienden en familie, eindelijk die tuin eens onder handen nemen, je oude hobby weer opnemen, … Door dingen te doen die je graag doet, laad je de batterijen weer helemaal op. En dan ben je weer klaar om je op de arbeidsmarkt te storten.

4. Je eigen baas

Je zal zeker niet de eerste zijn die na een ontslag beslist om de touwtjes zelf in handen te nemen. Let wel: wil je je eigen zaak starten, besef dan goed dat het niet altijd even makkelijk is en dat je hard moet werken. Maar gelukkig zijn er ook tal van voordelen: je vult je werkdagen helemaal zelf in, je ziet het resultaat van je harde werk en je plukt er zelf alle vruchten van.

5. Family first

Geen geboren avonturier maar eerder een echte huismus? Dan kun je altijd een tijdje als huismoeder of -vader thuisblijven. Zorgen voor de kinderen, de was en de plas doen, … Je verdient dan misschien even geen geld, maar je spaart natuurlijk ook heel wat uit aan de kinderopvang en de huishoudhulp die je dan niet meer nodig hebt.

(dt/em) - Bron: Het Laatste Nieuws

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook