Vorige

1 van 815

Volgende
Volgend artikel:

15 tips voor een fantastische thuisvakantie

1 op 5 werkt in bed

6 december 2012
Steeds meer mensen nemen hun laptop, tablet of smartphone mee naar bed. Niet alleen als ontspanning, ook professionele activiteiten worden uitgevoerd onder de lakens. Zo blijkt uit een Britse studie dat maar liefst een op de vijf werknemers tot tien uur per week vanuit zijn slaapkamer werkt.
bed laptop

Uit een studie van het Britse datasecuritybedrijf Credant Technologies, waarbij 329 Britse werknemers werden ondervraagd, blijkt dat ongeveer een op de vijf werknemers twee tot tien uur per week vanuit zijn of haar bed werkt. Daarnaast gaf de helft van 1.000 werknemers die recent werden bevraagd door het Amerikaanse softwarebedrijf Good Technology aan in bed professionele e-mails te lezen of te beantwoorden. Ze doen dat om hun mailbox onder controle te houden of om snel klanten of collega's uit verschillende tijdszones te kunnen beantwoorden.

Inspelen op de trend

Onderzoekers die werkgewoontes bestuderen, wijzen vooral naar een nieuwe generatie, die is opgegroeid met mobiele apparaten en het vanzelfsprekend vindt om ze te gebruiken wanneer ze in bed liggen.

Steeds meer bedrijven spelen in op deze trend en willen het werken in bed comfortabeler en meer ergonomisch maken. Zo heeft de Amerikaanse beddenproducent Reverie een aantal verstelbare bedden ontwikkeld, die ingebouwde stopcontacten hebben waardoor de ene persoon kan werken, terwijl de andere slaapt. Ook de Zweedse meubelgigant Ikea maakt het werken in bed aangenamer door middel van een speciale laptopdesk, die ervoor zorgt dat je laptop voldoende ventilatie krijgt wanneer deze op je schoot of lakens ligt.

(nm) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14898 andere jobs