Ziekte
Vorige

1 van 140

Volgende
Volgend artikel:

Werken tijdens of na kanker: Jobat steunt Rentree

De 15 vaakst voorkomende excuses om niet te moeten gaan werken

Welk excuus om niet te moeten gaan werken?
Stond je al meermaals op met de gedachte hoe je vandaag aan je jobverplichtingen zou kunnen ontsnappen? Dan ben je zeker niet de enige. De excuses waarvan werknemers gebruik maken om zich een dag ziek te melden zijn niet zo gek te bedenken of ze bestaan.

“Ik ben ziek”, maar blijkt die dag al verlof aangevraagd te hebben… “Ik ben per ongeluk dwars door de automatische garagedeur heen gereden voordat die open ging"; “Ik had een hartaanval eerder deze ochtend, maar ik voel me intussen wel al beter”… en ga zo maar door.

Hieronder volgt een lijst met de 15 beste excuses die je kan gebruiken om niet te moeten gaan werken. Noem het gerust een “best of”, maar het belangrijkste is… dat ze werken. Hier gaan we.

Hallo, baas …

1. "Ik voel me niet goed"

Het meest gebruikte excuus. De meeste mensen gebruiken het om een dagje vrij te krijgen of om het weekend met een dag te kunnen verlengen.

2. "Ik heb een besmettelijke ziekte - de griep"

Het beste excuus om een paar dagen thuis te kunnen blijven. Gebruik deze reden als je al ziek genoeg bent zodat je baas je zélf vraagt om niet te komen werken.

3. "Ik heb rust nodig"

Dit excuus kan je gebruiken wanneer je een paar lange dagen hebt geklopt. Teveel is teveel, een mens moet zijn lichaam de tijd gunnen om te recupereren.

4. "Ik heb werk thuis"

Iedereen heeft wel eens een dag dat hij thuis een belangrijke taak moet uitvoeren: je krijgt bezoek van de loodgieter, de electricien…

5. "Een familielid voelt zich niet lekker"

Je vrouw, je kinderen of je ouders verdienen je aandacht en er is geen enkele reden waarom je geen dag vrij zou mogen vragen om voor hen te zorgen.

6. "Ik heb een afspraak"

Een afspraak met de dokter of met een overheidsinstelling mag je niet missen en is altijd een goede reden om een dag vrij te vragen.

7. "Mijn auto staat in panne"

Een mechanisch probleem los je niet op 1, 2, 3 op. Een bezoekje aan de garage neemt al gauw een volledige dag in beslag.

8. "Ik heb geen vervoer"

Je kan al eens een bus of een trein missen. Dan is het misschien beter om een dag verlof te vragen dan dat je te laat op je werk komt en onnodig veel tijd verliest.

9. "Het is te slecht weer"

Helse sneeuwbuien of het vriest dat het kraakt… Enfin, het is geen weer om een hond door te jagen, op gevaar voor eigen leven. Vraag liever een dag vrij.

10. "Het was laat gisteren"

Je had daags voordien een afspraak die is uitgelopen en je was later thuis dan voorzien. Leg dit uit aan je baas en zeg hem dat je rust nodig hebt voor de rest van de dag.

11. "Ik moet een huis gaan kopen"

Je hebt een afspraak met de notaris om die aankoopakte voor je nieuwe huis te ondertekenen. Zulke dingen vragen nu eenmaal tijd. Vraag daarom een dagje vrij.

12. "Er was te veel verkeer"

Sommige verkeersopstoppingen kunnen zo erg zijn dat je beter rechtsomkeer maakt dan nog meer tijd te verliezen. Waarom geen dagje verlof vragen?

13. "Ik moet een feest voorbereiden"

Je krijgt vrienden of familie over de vloer en moet je vrouw helpen met de voorbereidingen. We zien geen enkele reden waarom je baas je hiervoor geen snipperdag zou geven.

14. "Onvoorziene omstandigheden"

Je appartement of huis kwam onder water te staan of het huis van je buren is afgebrand. Gegarandeerd goed om een dag thuis te blijven.

15. "Ik vind geen opvang"

De babysitter kwam niet opdagen en je moet zelf voor je kind zorgen. Overmacht natuurlijk, en in dat geval moét je wel thuis blijven.

Kortom...

Hierboven staan slechts een paar van de vele mogelijkheden voor excuses om er een dagje tussenuit te knijpen. Uiteindelijk ligt de creativiteit altijd in jouw handen…

(jn)

Anderen bekeken ook
Meest gelezen
  1. 1 Hoeveel blijft er van mijn brutoloon netto over?
  2. 6 De 10 beste complimentjes om je collega's te geven
  3. 2 Bereken je opzegtermijn
  4. 7 Thuiswerken op een productieve én gezonde manier
  5. 3 Online solliciteren: tips & tricks
  6. 8 Pensioen FAQ: alle antwoorden op jouw vragen
  7. 4 De arbeidsovereenkomst: hier moet je op letten voor je je handtekening zet
  8. 9 Klaar voor je eerste job!
  9. 5 Ouderschapsverlof: al jouw vragen beantwoord (FAQ)