168 opleidingen: Horeca, toerisme, onderhoud

Hovenier

  • opleiding door NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Cateraar

  • opleiding door NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Kok fast track

  • opleiding door Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Antwerpen & Haven, Online

Algemeen schoonmaken

  • opleiding door VDAB
  • Mechelen, Gent, Sint-Niklaas, Vilvoorde - Zaventem, Brugge, Leuven, Kortrijk, Oostende, Hasselt, Turnhout, Lommel, Aalst, Roeselare

Barista

  • opleiding door VDAB

Bierkennis

  • opleiding door NHA Afstandsonderwijs
  • Online
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Wegwijs in bier proeven

  • door Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
Leuven
375

België is een bierland. Om een tipje van de sluier van deze boeiende wereld te leren kennen, is deze opleiding wegwijs in bier proeven een echte aanrader. Je komt te weten hoe het vloeibaar goud gebrouwen wordt, je leert bierproeven, komt te weten welke ingrediënten de smaak beïnvloeden. 

Na deze opleiding heb je geproefd van 

  • basissmaken en bierdegustatie
  • het brouwproces
  • de grondstoffen

Een heel praktische aanpak bied je een hoop kennis, die onmiddellijk toepasbaar is!

Deze prijs is een all in prijs: alle bieren en degustatieglazen zijn inbegrepen.

  • inleiding tot de bierdegustatie en de basissmaken (bitter, zuur, zoet, zout)

  • Inleiding tot het brouwproces en de grondstof water

  • de grondstoffen mout en suikers

  • de grondstoffen hop en kruiden

  • de grondstof gist

  • andere ingrediënt- en procesinvloeden op de smaak van het bier (fruit, vatrijping, …)

We sluiten af met een evaluatie. Bij het succesvol afronden, ontvang je het module-attest 'bier leren proeven' die je ook vrijstelling geeft indien je de opleiding sommelier bij een Syntra wenst te volgen

Leuven € 375(Incl.BTW) Meer info

  • Deze opleiding richt zich tot cursisten uit de bestaande horeca en voedingsopleidingen zoals restauranthouders, chocolatiers, bakkers, ijsbereiders, kaasmeester en sommeliers.
  • Ook professionelen uit de horeca- en voedingssector, veelal in een bedieningsfunctie, die werken in restaurants, voedingsspeciaalzaken, drankenhandels en bierconsulenten kunnen hier zeker veel opsteken.
  • Voor deze cursus zijn er geen specifieke instapvoorwaarden.

Docenten

Steven Bollion

Deze opleiding komt in aanmerking voor

Opleidingscheques