146 opleidingen: Horeca, toerisme, onderhoud

Mocktails

  • opleiding door Syntra Midden-Vlaanderen

Friturist

  • opleiding door Syntra West
  • Kortrijk

Syndicus

  • opleiding door Syntra West
  • Oostende
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Barista Skills

  • door Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
Antwerpen & Haven
544

Koffie is meer dan een ochtendritueel – het is vakmanschap. In deze praktische opleiding Barista Skills leer je alles over specialty coffee, de oorsprong van de boon, het brandproces en de perfecte extractie.
Je krijgt inzicht in wat een goede espresso maakt en oefent met melkopschuimen en latte art.

In deze cursus leer je alles kneepjes over het branden, het zetten en het degusteren van koffie.
Je wordt ingewijd in het extractieproces van espresso. Onze docent-barista traint je in het branden van koffie en het gebruik en het onderhoud van koffiemachines.   

We leren je een belangrijk onderdeel van de barista-opleiding: het herkennen van kwaliteit. Je bestudeert de verschillende aroma’s en je kan die thuisbrengen op een uitgebreid smaakpalet. Na de opleiding weet je welke toets nog ontbreekt, of je de melk verder moet schuimen en wat je nog moet bijstellen aan de machine zodat je uiteindelijk de perfecte koffie zet.

Tijdens deze intensieve en praktijkgerichte opleiding leer je onder meer:

  • Wat specialty coffee onderscheidt van commerciële koffie
  • Hoe koffie geproduceerd, verwerkt en gebrand wordt
  • De geur- en smaaktest: herken aroma’s en kwaliteit
  • De historiek van espresso
  • Hoe je de koffiemolen correct instelt volgens recept
  • Alles over extractie en de drie lagen van espresso
  • Melksoorten en alternatieven: wat gebruik je wanneer?
  • De juiste techniek voor het opschuimen van melk
  • Basis latte art (hartjes, rosetta, tulp)
  • Onderhoud van espressomachines en toebehoren
  • Tips voor een evenwichtige menukaart met koffiebereidingen

Antwerpen & Haven € 544(Incl.BTW) Meer info
Antwerpen & Haven € 544(Incl.BTW) Meer info

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die:

  • wil starten als barista in een koffiebar of horeca

  • zijn koffiekennis wil professionaliseren

Docenten

Cross Roast