146 opleidingen: Horeca, toerisme, onderhoud

Bartender

  • opleiding door NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Hulpkok

  • opleiding door VDAB
  • Oostende

Algemeen schoonmaken

  • opleiding door VDAB
  • Mechelen, Gent, Sint-Niklaas, Vilvoorde - Zaventem, Brugge, Leuven, Kortrijk, Oostende, Hasselt, Turnhout, Lommel, Aalst, Roeselare

Friturist

  • opleiding door Syntra West
  • Kortrijk
VDAB

Hulpkelner

  • door VDAB
Oostende

Zou je graag in de zaal van een restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Hulpkelner iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaal. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkelner moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.

Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!

**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- basistechnieken zaal, bar en cocktails;
- onthaal en omgang met gasten;
- interactie tussen keuken en zaal;
- zaalvoorbereiding en bediening van gasten;
- drankenkennis;
- zaalversnijdingen en -bereidingen;

**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".

De opleiding start met de module Bistromedewerker. Na het beëndigen van de module Bistromedewerker en een gusntige evaluatie,kan de module hulpkelner aangevat worden.
Je leert om de verschillende serveertechnieken toe te passen in de zaal van horecabedrijven:
* aanleren van de basis serveertechnieken
* serveren van dranken en samengestelde dranken
* serveren van gerechten
* gerechten serveerbaar maken voor de klant
* toepassen van de hygiëneregels
Deze opleiding duurt 22 weken, 4 weken stage in een horeca zaak inbegrepen.
Uurregeling : van maandag tot en met vrijdag van 08u30 uur tot 16u.

Een eerste vereiste is dat je bij de VDAB ingeschreven bent als werkzoekende.

Je bent lichamelijk geschikt om langdurig rechtstaand werk uit te voeren. Het medisch onderzoek wordt afgenomen voor de opleiding.

Je bent gemotiveerd om in de horeca te werken; weekends, avonden, zon- en feestdagen

Tijdens het kennismakingsgesprek (intake) wordt gepolst naar jouw school- en werkverleden, motivatie naar tewerkstelling in de horeca, enz.
Bij personen met vakkennis wordt nagegaan wat de basiskennis is (=profielbepaling) om het opleidingsprogramma samen te stellen.
Deze opleiding staat open voor iedereen die interesse heeft in het beroep en bereid is om na de opleiding in het aangeleerde


Catering: het verplichte middagmaal is gratis
Roken: het is verboden te roken in het gebouw met uitzondering van de voorziene rookgedoogzone.

Werkkledij en materiaal nodig voor deze opleiding wordt gratis ter beschikking gesteld.

Oostende Meer info