De opleiding start met de module Bistromedewerker. Na het beëndigen van de module Bistromedewerker en een gusntige evaluatie,kan de module hulpkelner aangevat worden.
Je leert om de verschillende serveertechnieken toe te passen in de zaal van horecabedrijven:
* aanleren van de basis serveertechnieken
* serveren van dranken en samengestelde dranken
* serveren van gerechten
* gerechten serveerbaar maken voor de klant
* toepassen van de hygiëneregels
Deze opleiding duurt 22 weken, 4 weken stage in een horeca zaak inbegrepen.
Uurregeling : van maandag tot en met vrijdag van 08u30 uur tot 16u.
Een eerste vereiste is dat je bij de VDAB ingeschreven bent als werkzoekende.
Je bent lichamelijk geschikt om langdurig rechtstaand werk uit te voeren. Het medisch onderzoek wordt afgenomen voor de opleiding.
Je bent gemotiveerd om in de horeca te werken; weekends, avonden, zon- en feestdagen
Tijdens het kennismakingsgesprek (intake) wordt gepolst naar jouw school- en werkverleden, motivatie naar tewerkstelling in de horeca, enz.
Bij personen met vakkennis wordt nagegaan wat de basiskennis is (=profielbepaling) om het opleidingsprogramma samen te stellen.
Deze opleiding staat open voor iedereen die interesse heeft in het beroep en bereid is om na de opleiding in het aangeleerde
Catering: het verplichte middagmaal is gratis
Roken: het is verboden te roken in het gebouw met uitzondering van de voorziene rookgedoogzone.
Werkkledij en materiaal nodig voor deze opleiding wordt gratis ter beschikking gesteld.