Zo lijk je een miljonair ... ook al ben je er geen

20 juli 2012
Eén keer de volle pot van Euromillions winnen, meer moet dat echt niet zijn. Helaas, hoe graag we het ook willen, we beschikken nu eenmaal niet over miljoenen euro’s. Maar niet getreurd, wij hebben een aantal leuke tips voor jou verzameld om toch nog als miljonair over te komen, zonder het daadwerkelijk te zijn.
miljonair

In het boek ‘The Millionaire’s Handbook: How to Look and Act like a Millionaire, Even if You’re Not’ geeft auteur Vicky Oliver verschillende tips die ervoor zorgen dat het lijkt alsof je dagelijks poen schept, ook al is dat helaas niet het geval. Dat kan immers handig van pas komen als je een vergadering of afspraak hebt met mensen die duidelijk veel meer verdienen dan jij …

1. Kom fysiek groter over

Onbewust zoeken we leiders die fysiek groot zijn, omdat we lengte associëren met autoriteit. Koop dus schoenen die je groter doen lijken en draag kledij die je lengte benadrukt door bijvoorbeeld schoudervullingen en andere accessoires te gebruiken.

2. Beoefen een minder ‘bereikbare’ hobby

Een hobby is de ideale manier om met zelfs de rijksten op aarde in contact te komen. Vermijd sporten als paardrijden of tennis, want de meeste miljonairs hebben gewoon hun eigen manege of tennisveld. Kies liever voor sporten zoals skiën, want zelfs de rijksten zijn niet rijk genoeg om een skipiste in hun eigen tuin te hebben staan.

3. Verzamel spullen

Als je helaas niet echt over sportieve vaardigheden beschikt, kan je toch nog als een invloedrijk persoon overkomen door specifieke dingen te verzamelen, bijvoorbeeld. Het mooie aan een verzamelaar zijn, is dat het je automatisch een expert maakt. Elke verzamelaar is een genie op vlak van zijn eigen verzameling. Zo kan je je nadien mengen in gesprekken met gelijkgestemde individuen.

4. Verberg je accent

Leuk dat mensen kunnen horen dat je uit de Kempen komt, maar als je als miljonair wil overkomen, kan je best je accent achterwege laten. Zo lijk je immers verfijnder. Ook als je Engels praat is het aan te raden om Brits Engels te praten in plaats van Amerikaans, dat klinkt voor velen immers chiquer.

5. Denk goed na over jouw merken

Het koffiemerk dat je drinkt, geeft - hoe je het draait of keert - een bepaald stijlstatement weer. Ook de kleren die je draagt, zeggen iets over je levensstijl. Zorg er dus voor dat er een bepaalde samenhang is terug te vinden in de merken die je kiest.

6. Krijg genoeg slaap

Iedereen weet het wel: acht uur slaap per dag is een echte aanrader, wil je er uitgerust uitzien. Toch geldt dat niet voor iedereen. Houd daarom een soort van slaapdagboek bij om te achterhalen hoeveel uren per nacht jij precies nodig hebt om er op je best uit te zien. Eenmaal je jouw exacte aantal uren achterhaald hebt, is het gewoon nog een kwestie van er iedere nacht aan te geraken.

7. Doe vrijwilligerswerk

Klim op de sociale ladder door aan vrijwilligerswerk te doen. Als je de tijd en overtuiging hebt om je in te zetten voor een goed doel, dan zal dat ook positief voor je uitdraaien. Je krijgt bovendien een boeiend sociaal leven in ruil en komt misschien wel met individuen in contact waar je anders nooit een afspraak mee zou kunnen krijgen.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook