Deze 5 werden géén miljonair door een verkeerde keuze

De beursgang van Facebook is nogmaals het bewijs dat je als twintiger met een fantastisch idee stinkend rijk kan worden. Maar niet iedereen springt op het juiste moment op de juiste trein …
#

The Bachelorette op ABC in plaats van Facebook-aandeelhouder

In 2009 stond Fedotowsky voor een dilemma. Ze deed mee aan The Bachelor, maar verliet de serie om terug te gaan naar haar job bij Facebook. Want al haar vakantiedagen waren op door de opnames. Maar toen ABC haar daarna voorstelde om The Bachelorette te worden, zei ze terug goodbye tegen Zuckerberg & co. Daarmee verloor ze ook haar aandelenopties van Facebook. Ook met de kerel die ze deze keer uitkoos, werd het niets. En bij Facebook … wilden ze haar niet terug in dienst nemen. Haar ex-collega’s van Facebook kunnen cashen dankzij de beursgang.

Niet naar Instagram gegaan (waarde: 1 miljard dollar)

Amanda Wixted heeft een aanbod van Instagram in 2010 naast zich neergelegd, ze kon daar de allereerste werknemer worden. “Het klikte met de oprichters van Instagram. Ze toonden me hun ideeën, maar ik was niet enthousiast over hun app om foto’s online te delen. Ik vond – en vind nog steeds – dat ik aan complexere dingen moest werken. Ik bleef in de game sector werken. Ik sla me nu voor m’n kop natuurlijk.” Facebook kocht Instagram voor niet minder dan 1 miljard dollar, en de aandeelhouders cashten.

Liever stagiair dan Facebook-aandeelhouder

Toen Facebook startte vroeg Zuckerberg zijn klasgenoot Joe Jackson om mee te stappen in het project. In de plaats daarvan koos hij voor een stage bij JP Morgan. “Ik miste de boot compleet”, vertelde hij. “Ik dacht niet in termen van: ‘Dit is de kans van mijn leven om rijk en beroemd te worden’. Het was meer van: ‘Waarom zou ik mijn dagen gaan vullen met programmeren voor een start-up die misschien niet eens zal slagen’.” Tsja …

Een maand te vroeg vertrokken om rijk te worden

Sahil Lavingia heeft nu dan wel een bloeiende start-up in, hij verliet Pinterest op een verkeerd moment. Pinterest is een sociale netwerksite in volle bloei, een soort virtueel prikbord. Je kan er alle afbeeldingen en foto’s die je op het web vindt verzamelen, organiseren en delen met je volgers. Sahil Lavingia behoorde tot het management van Pinterest, maar verliet het bedrijf een maand te vroeg. Als hij er de volle 12 maanden had gewerkt, dan had hij zijn stock options kunnen valideren. Dit terwijl Pinterest het volop aan het maken is, en nog veel geld zal opbrengen voor de aandeelhouders.

Facebook- en Instagram-miljoenen gemist

Robert Cezar Matei heeft een paar kansen gemist. Eerst verkoos hij op Stanford te blijven in plaats van mee te stappen in Facebook. Daarna was hij niet onder de indruk van een aanbieding van Square, een bedrijf dat mobiele betalingen mogelijk maakt op de iPhone, iPad en Android-toestellen. Maar zijn grootste misser is dat hij niet inging op de vraag om toe te treden tot het managementteam van Instagram. Maar Matei laat het niet aan z’n hart komen: “In Silicon Valley mis je altijd opportuniteiten. Er zijn miljoenen manieren hoe mijn leven er ook veel slechter had kunnen uitzien.”

(mr) – Bron: www.businessinsider.com 

25 mei 2012

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook