Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 239

Volgende

Zin om als hacker 55.000 euro/maand te verdienen?

hacker
Ben je een echte durver? Dan is een job bij The Dark Overlord misschien wel iets voor jou. Het goede nieuws is dat je maar liefst 55.000 euro per maand kunt verdienen, al moet je dan wel aan de slag binnen de cybercriminaliteit.

Herinner je je nog dat er een aantal gestolen en onuitgegeven episodes van de Netflix-serie Orange is the New Black plots online stonden? Hetzelfde gebeurde met afleveringen van Game of Thrones. En dan waren er ook nog de geclassificeerde documenten van de terreuraanslagen van 11 september 2001. Voor dat laatste werd een hacker opgepakt in Servië.

Het was allemaal het werk van het hackerscollectief The Dark Overlord. Nadat ze de afleveringen van Orange is the New Black online zwierden, chanteerden ze Netflix. Hun eis: losgeld, anders zouden er nog meer episodes vrijgegeven worden. Het streamingbedrijf betaalde 43.500 euro, maar omdat het ook de FBI had ingelicht, hielden de hackers zich niet aan hun woord.

Lucratief beroep

Op het KickAss hacker forum, de marktplaats voor jobs in de cybercriminaliteit, staat te lezen dat het hackerscollectief op zoek is naar vier nieuwe software- en systeemspecialisten. Het profiel dat ze zoeken: iemand met minsten tien jaar ervaring en een ‘winnaarsmentaliteit’. De nieuwe leden worden ingezet in acties tegen overheden en bedrijven in de hele wereld.

Schijn bedriegt

Grote cybercollectieven, zoals The Dark Overlord en The Shadow Brokers, boeken steeds vaker succes en dat is meteen ook de reden waarom ze nieuwe werkkrachten zoeken. Ze schrijven dan ook vacatures uit die sterke gelijkenissen vertonen met de werkaanbiedingen van gewone technologiebedrijven, wat heel misleidend kan zijn.

Wie een job in de cybercriminaliteit ziet zitten, moet wel rekening houden met het toenemend aantal arrestaties in het milieu. Het is dus geen job zonder risico, zoals de vacatures laten uitschijnen.

(dt/em) - Bron: Express 

Hacker aan het werk
Het is dus zeker geen job zonder risico. Maar daar staat wel heel wat tegenover: een loon van 55.000 euro per maand. Je moet wel eerst een proefperiode van drie maanden doorstaan. Maar als je die doorstaat, en de claims kunt waarmaken, mag je na twee jaar dienst al rekenen op een jaarlijks salaris van maar liefst 930.000 euro. 18 juli 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook