Welke Limburgse onderneming heeft het beste HR-beleid?

IN-Z
IN-Z, de winnaar van de vorige Limburgse HR Award.
Met 5 zijn ze nog, de ondernemingen die op 30 november kunnen uitgeroepen worden tot winnaar van de Limburgse HR Award 2018. Tijdens het jaarlijkse Feest van HRM zal beslist worden wie het allerbeste HR-beleid van de provincie voert.

Het is Voka Limburg dat jaarlijks de hoogmis van de HR-professionals organiseert en daar de verkiezing van de het bedrijf met het beste HR-beleid aan koppelt. Na een grondige voorselectie van alle ingezonden dossiers, zijn er vijf ondernemingen die nog in aanmerking komen: AZ Vesalius in Tongeren, Dethier in Alken, Ebema in Zutendaal, Punch Powertrain in Sint-Truiden en Vandersanden in Bilzen. Zij hebben volgens de jury het afgelopen jaar allemaal opmerkelijke prestaties op vlak van human resources geleverd.

Op 30 november wordt in La Butte aux Bois (Lanaken) bekendgemaakt wie van hen de opvolger wordt van IN-Z, de organisatie die in 2017 met de onderscheiding naar huis mocht.

Wie verdient volgens u de onderscheiding? Uit de ingediende dossiers vissen we alvast de argumenten van de vijf genomineerden:

1. AZ Vesalius

“HRM betekent voor ons HBM, wat staat voor Human Being Management. Wij hebben aandacht voor de mensen achter de medewerkers en beschouwen hen niet alleen als resources.”

2. Dethier

“Ons HR-beleid is gestoeld op open en eerlijke communicatie, zichzelf in vraag blijven stellen, verbeteringen en oplossingen zoeken en de talenten van werknemers blijven ontwikkelen. Dit alles met een sterke focus op het individu.”

3. Ebema

“Ebema is een familiebedrijf met mensgerichte waarden: Samenwerken. Zorgen. Vernieuwen. Excelleren. Respecteren. Het zijn waarden die stuk voor stuk een HR-component in zich dragen, en dat benadrukken we dan ook in ons beleid.”

4. Punch Powertrain

“We boeken succes door maximaal te vertrouwen in de medewerkers. We geloven dat ondernemerschap en initiatief alleen mogelijk zijn in een omgeving die rekening houdt met ieders individuele sterktes en noden, en waar men maximale vrijheid heeft.”

5. Vandersanden

“Vandersanden is een atelier voor collectief welzijn op het werk. Een prikkelende, duurzame werkomgeving waarin slimme, ondernemende medewerkers samen hun toekomst creëren. Dat is de ambitie en daar werken we iedere dag aan.”

Het Feest van HRM op 30 november heeft naast de uitreiking van de prijs, nog heel wat andere componenten. De deelnemers worden verwend met een driegangenmenu en kunnen luisteren en kijken naar Arnout Van Den Bossche, een standup comedian die Humo's Comedy Cup op zijn naam wist te schrijven. Hij geeft zijn visie op de relaties tussen werknemers en werkgevers en houdt zo de hele hr-sector een komische spiegel voor.

(kme) - Meer info: www.voka.be/limburg/feestvanhrm 

9 november 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook