Personeel als sleutel van zakelijk succes

Tijdens de Dag van HRM, die door Voka Limburg op 25 oktober wordt georganiseerd in Alden Biesen (Bilzen), zal één van de vier finalisten worden bekroond met de jaarlijkse HRM Award. Daarmee wordt een onderneming gehuldigd die op een uitzonderlijke manier omgaat
met haar personeel. Meer nog, alle genomineerden vinden dat het ‘soigneren’ van de medewerkers bepalend is voor hun zakelijk succes.

14 oktober 2016

Delen

Dag van HRM 2016

Eén keer per jaar brengt Voka Limburg op de Dag van HRM alle Limburgse professionals samen om in diverse workshops en plenaire zittingen, de nieuwste trends en ervaringen uit te wisselen. Als apotheose wordt het uitkijken naar de uitreiking van de HRM Award aan één van deze vier finalisten:

1. Deusjevoo (Genk)

Studiobouwer Deusjevoo telt 9 vaste medewerkers en wordt daarnaast ook nog versterkt door een 20-tal freelancers. Dit bedrijf pakt het graag anders aan en omschrijft zichzelf als een organisatie ‘met een hoek af’.

“Dat is te voelen in de atmosfeer en tussen de collega’s onderling”, vindt zaakvoerder Jo Peeters. “De fun-factor neemt een belangrijke plaats in. Ook in onze hr-visie. Medewerkers horen hier een eigen mening en visie te hebben. Zij weten wat er leeft bij de klanten en dat is de basis van onze strategie. Flexibiliteit staat bij ons centraal en werkt in twee richtingen: je krijgt wat je geeft en je geeft wat je krijgt.”

2. Het Nieuwstedelijk (Hasselt/Genk)

Het Nieuwstedelijk is een professioneel theaterhuis dat begin 2015 is ontstaan uit de fusie van het Limburgse de Queeste en het Leuvense stadsgezelschap Braakland/ZheBilding. Het team bestaat uit 12 vaste medewerkers, 110 freelancers en contractuelen, 13 stagiairs en 27 vrijwilligers.

Bij aanwervingen wordt niet uitgegaan van functies, maar van talenten en expertises. Dit heeft Het Nieuwstedelijk ook doorgetrokken naar hun algemeen hr-beleid. “Iedereen in de organisatie wordt als een autonome ‘maker’ beschouwd, met eigen talenten en expertises. Ieder speelt zijn rol, en dat geeft een positieve vibe”, zegt directeur Stijn Devillé.

3. Yappa (Alken)

Yappa bedenkt, bouwt en boost digi
tale oplossingen die impact hebben 
op de groei van de klanten, de eigen 
organisatie en het individu (de medewerkers). Die medewerkers, dat zijn er zo een 15. “Dat onze mensen in de
 best mogelijke omstandigheden kunnen werken, is essentieel voor onze
 groei”, zegt zaakvoerder Yoeri Severy.

“Daar kunnen het bedrijf, de klanten
 en de medewerkers zelf alleen maar
 beter van worden. Klantgerichtheid, 
leergierigheid, authenticiteit, betrouw
baarheid en langetermijndenken zijn 
belangrijke waarden die ook door de medewerkers worden uitgestraald. We willen dat onze medewerkers het beste uit zichzelf halen en trots zijn op wat ze afleveren voor onze klanten.”

4. Yontec (Hasselt)

Yontec, kersvers winnaar van de KMO Laureaat, is actief in industrieel en facilitair onderhoud. Er werken nu 140 mensen. “Zij zijn ons meest dierbare kapitaal”, zegt bedrijfsleider Davy Jonckers.

“Van de vijf basispijlers waarop onze strategie is gebouwd, staat de ‘Yontec-familie’ met stip op de eerste plaats. Het welzijn van onze medewerkers staat altijd centraal als er belangrijke beslissingen moeten genomen worden. Bij de aanwerving staat technische begaafdheid centraal en de organisatie hanteert dan ook een sterk diversiteitsbeleid.”

(kme)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?