Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 732

Volgende

Welke job past bij jou?

Welke job past bij haar?
Iedereen jaagt de carrière van zijn dromen na. Maar wat als je geen droomjob in gedachten hebt? Honderden mogelijkheden liggen voor je open.

Het kan erg ontmoedigend zijn om niet te weten in welke richting je verder wil evolueren. Bovendien vorm je alvast geen concurrentie voor sollicitanten die er wél van overtuigd zijn de job van hun leven te hebben gevonden. Hun motivatiebrief zal sprankelen van enthousiasme, in tegenstelling tot de jouwe.

Wil je met evenveel overtuigingskracht aan het solliciteren slaan, dan zal je eerst moeten proberen bepalen welke job jou plezier en voldoening kan verschaffen.

6 tips om jouw keuze te kunnen maken

 1. Maak een lijstje van jobs, loopbanen en thema’s die je interesseren. Laat geen dingen weg waarover je twijfelt. Maak de lijst zo exhaustief als mogelijk.
   
 2. Ga vervolgens door je netwerken en contacten en zoek naar mensen die werken in een functie of sector die jou zou kunnen boeien. Praat met hen en stel hen al de vragen waar je nog mee zit.
   
 3. Maak na deze gesprekken een lijstje met de voor- en nadelen van de verschillende jobs. Neem ook de vereiste vaardigheden en ervaring op in dat lijstje.
   
 4. Beslis welke (loop)banen het best overeenkomen met jouw interesses en wensen.
   
 5. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan komt het erop aan te solliciteren voor de gewenste job met evenveel enthousiasme als de sollicitant die al tien jaar weet wat zijn droomjob is.
   
 6. Ook al ben je nog steeds niet 100 procent zeker over de job in kwestie, probeer tenminste te doen alsof.
Doe de test: Welke job past het best bij jou?
Job-alert: jobs op maat in jouw mail

OK, je weet nu waarvoor je wil gaan? Dan kunnen volgende tips je misschien ook wel helpen...

3 tips bij het solliciteren

 1. Solliciteer voor jobs waarvoor de vereiste kwalificaties samenhangen met je studies. Op die manier laat je zien dat je interesse voor het werkveld in kwestie niet nieuw is.
   
 2. Laat niets merken van je twijfels. Je potentiële werkgever zou kunnen vrezen dat je van plan bent hem voortijdig te verlaten.
   
 3. Vraag niet aan de interviewer voor welk postje je zou moeten kiezen. Mocht je de job waarvoor je solliciteert niet in handen krijgen, kan je wél eens polsen of je niet in aanmerking zou kunnen komen voor een ander postje binnen het bedrijf.
ONTDEK: De complete Jobat sollicitatiekit
Mijn Jobat banner

(mo)

11 september 2020
Anderen bekeken ook