Gezondheid
Vorige

1 van 710

Volgende
Volgend artikel:

330.000 werknemers vertonen symptomen van burn-out

Verluchten is het nieuwe verwarmen

Werkplek verluchten
Ruim de helft van de Belgische bedrijven verlucht de werkplek extra.

Een kwart van hen deed investeringen in een CO2-meter of een luchtzuiveringssysteem. Dat blijkt allemaal uit een rondvraag van hr-dienstengroep Liantis bij meer dan 1.500 Belgische bedrijven.

Verluchten lijkt het nieuwe verwarmen. En hoewel een raam openzetten met koudere temperaturen minder aantrekkelijk lijkt, is een goede verluchting van de werkplek van tel.

VIDEO: Wat is jouw optimale kantooromgeving?

Maximale CO2-waarde

“Met vier mensen in een grote vergaderzaal van 10 op 5 meter zit je al na één uur aan de maximale CO2-waarde waarbij virusdeeltjes zich vlot verspreiden”, aldus Lucie Huyghebaert van Liantis. Aangezien Covid-19, net als CO2, deel uitmaakt van uitgeademde lucht, kan de opvolging van de CO2-concentratie in een ruimte gebruikt worden als maat voor het risico op Covid-19- besmetting.

Algemeen is het belangrijk om de CO2-concentratie in een ruimte op elk moment zo laag mogelijk te houden, sowieso lager dan 900 ppm (deeltjes per miljoen), wat gezien wordt als de maximale CO2-waarde om van een voldoende geventileerde ruimte te kunnen spreken.

Extra: Waar op kantoor vind je de ergste bacteriën?

(William Visterin)

15 november 2021
Anderen bekeken ook