Vorige

1 van 790

Volgende
Volgend artikel:

5 positieve gevolgen van Corona

Promotie krijgen is goed voor je hart

3 januari 2013
Uit een Britse studie blijkt dat promotie krijgen niet alleen goed is voor je banksaldo, ook je hart ondervindt er voordelen van.
ladder klimmen

Wie in een kantoor werkt waar men goede vooruitzichten heeft op een promotie maakt 20 procent minder kans om aan een hartziekte te lijden dan wie maar weinig kans heeft op een verbetering van de werksituatie. Dat wijst een studie uit van Michael Marmot, professor epidemiologie aan de University College Londen, en Michael Anderson, assistent professor aan de University of California in Berkeley.

De onderzoekers bestudeerden het arbeidsverleden van 4.700 ambtenaren tussen 1985 en 1999. Daaruit bleek dat in departementen waar veel promotie werd gemaakt minder hartziekten voorkwamen dan in afdelingen waar maar weinig hogerop werd geklommen.

Succesvol = goede gezondheid

Meer specifiek toont de studie aan dat wie dubbel zoveel kans maakt op een promotie maar liefst 20 procent minder kans loopt op een hartziekte. De onderzoekers benadrukken dat factoren zoals een initieel goede gezondheid of een bevoorrechte achtergrond niet van invloed waren. Volgens hen levert hun onderzoek het bewijs dat succesvol zijn goed is voor de gezondheid.

'Promotie is een mechanisme van opwaartse sociale mobiliteit en opwaartse sociale mobiliteit is goed voor de gezondheid', aldus de onderzoekers.

(nm) – Bron: Telegraph.co.uk 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13524 andere jobs