Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 299

Volgende

Overwin je angst voor afwijzing: 7 tips

Niemand vindt het leuk om afgewezen te worden. Neem je een ‘neen’ vaak heel persoonlijk? Dan is je angst om afgewezen te worden groot. Met deze zeven tips van Jia Jiang uit het boek ‘Rejection Proof’ is dat volkomen verleden tijd.
#

1. Geef nooit op

Krijg je een ‘neen’ om wie je bent? Fout gedacht. Afwijzing is een mening, niet meer of niet minder. Kijk maar naar J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potterboeken. Ze werd door 12 Britse uitgeverijen afgewimpeld tot de uitgever Bloomsburry het manuscript oppikte en ze uiteindelijk meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

2. Loop niet weg

Laat je hoofd niet hangen wanneer mensen je afwijzen, je kunt er namelijk veel uit leren. Niet alleen begrijp je beter waarom je een ‘neen’ kreeg, maar zo kun je je strategie beter aanpassen aan de wensen van de anderen.

3. Sta sterk in je schoenen

Een voorstel doen zonder al te veel nadenken is not done. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk. Voor wie overtuigend én geloofwaardig is, ligt die ‘ja’ binnen handbereik.

4. Omring je door de juiste mensen

Ben je helemaal thuis in de verkoop? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben. Zoals eerder al gezegd, heeft afwijzing niet altijd iets met je persoonlijkheid te maken.

5. Afwijzing als sleutel tot succes

Geef je de hoop al op na één ‘neen’? Neem dan een voorbeeld aan basketballegende Michael Jordan. Elke keer als ie afgewezen werd, groeide zijn motivatie om de beste speler ooit te worden. En daar is hij absoluut in geslaagd.

6. Loop niet vooruit op de feiten

Soms ben je gewoon voor op je tijd, wat wil zeggen dat de wereld nog niet klaar is voor verandering. Denk maar aan Galileo Galilei, die al veel eerder stelde dat de aarde om de zon draait en niet andersom. Hij werd eerst afgewezen, maar behoort nu tot een van de grootste wetenschappers ooit.

7. Blijf wie je bent

Werd je tandarts omdat een van je ouders dat ook was? Al jaar en dag passen we ons aan om iedereen tevreden te stellen. Maar wie zijn hart volgt, en niet kijkt naar wat de ander wilt, kan alles bereiken. Focus op de inspanning en niet op het eindresultaat.

(dt/em) - Bron: Express 

18 mei 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook