Aangeboden door Liantis

“Onze achtergronden zijn divers, onze drive verbindt ons”

Bij hr-dienstverlener Liantis hebben salesmedewerkers als Tamara en Jens één doel: een meerwaarde betekenen voor elke werkgever of zelfstandige in hun regio. Tijdens afspraken met potentiële klanten tonen ze hoe diensten en producten van Liantis hen kunnen helpen op het gebied van hr. Gedreven collega’s – bij sales en andere afdelingen – zorgen voor een vlotte samenwerking. Dat geeft Tamara en Jens energie, net als de autonomie die ze krijgen en de manier waarop ze werken rond soft sales. “Pas wanneer het verhaal voor beide partijen klopt, ga je met elkaar in zee.”

Tamara Desmet werkte in de horecasector voor ze weer ging studeren op haar achtentwintigste. Na twee jaar opleiding in avondonderwijs werkte ze als klantenadviseur, hr-medewerker en manager, voor ze zes jaar geleden aan de slag ging als kmo-adviseur bij Liantis. “Samen met een collega en hopelijk binnenkort nog een derde go-getter, sta ik in voor sales in een regio die ongeveer de helft van West-Vlaanderen omvat”, licht ze toe.

Ook Jens De Vidts reed een atypisch parcours. “Het was een collega die me vijf jaar geleden de vacature toonde”, vertelt hij. Jens heeft dezelfde functie als Tamara, maar dan in de Vlaamse Ardennen. “Ik volgde een sportopleiding in het middelbaar en werkte in nachtdienst bij een bakkerij tot een interimkantoor me intern rekruteerde en kennis liet maken met hr. Ik ging in op de vacature bij Liantis omwille van mijn spontane en sociale ingesteldheid. Wat mij met al mijn salescollega’s hier verbindt, is echt onze mentaliteit.”

Meerwaarde voor klanten

Een meerwaarde betekenen, dat is waar elke salesmedewerker bij Liantis naar streeft. “Verkopen om te verkopen, dat gebeurt hier niet”, benadrukt Tamara. “Juist omdat ik iets aanbreng waar ik honderd procent achter sta, krijg ik energie van deze job. We bieden verschillende diensten aan die samen werkgevers of zelfstandigen volledig ontzorgen rond alles wat hr betreft. Door dat aspect op ons te nemen, kunnen zij zich focussen op hun passie. Onze job past binnen een breder salesverhaal: een team van accountmanagers staat grote bedrijven bij, en een apart salesteam werkt rond preventie en welzijn.”

Jens vult aan: “Wat de job uniek maakt, is dat het soft selling is in plaats van hard selling. Je gaat met een open blik naar elk gesprek en zoekt uit waar de ondernemer wakker van ligt en welke oplossing Liantis kan bieden. Natuurlijk is het doel in onze rol om nieuwe klanten aan te trekken, maar alleen wanneer het verhaal voor beide partijen klopt, ga je met elkaar in zee. Je denkt actief mee en geeft advies over hoe Liantis een ondernemer kan helpen. Er is een duidelijke jobomschrijving, dus je weet waar je naartoe werkt. Dankzij alle ondersteuning die je daarbij krijgt, ook in de vorm van interne trainingen, zijn je opleiding en werkervaring minder van belang. Je werkethiek is je belangrijkste instrument.”

Ben jij de nieuwe collega van Tamara en Jens? Bekijk de vacatures hier!

Voor de sociale doeners

“9-to-5 aan een bureau zitten is niets voor mij”, lacht Jens. “Liever plan ik zelf mijn afspraken in en ben ik vaak onderweg. En dat is precies wat je doet in sales bij Liantis. Je krijgt autonomie om je agenda te vullen en langs te gaan bij potentiële klanten. Continu leer je nieuwe ondernemingen kennen, in diverse sectoren. Je bent onderweg, gaat in gesprek of bereid je afspraken voor. Inhoudelijk is elke dag anders, en dat maakt het boeiend.”

De autonomie en het menselijke contact spraken ook Tamara erg aan. “Ik hou van uitdaging en word graag getriggerd. Maar net zo belangrijk voor mij is dat ik de ruimte heb om mijn functie uit te voeren zoals ik wil. Daar komt discipline bij kijken, want je moet zelf je agenda beheren en je administratie op orde brengen. Maar die manier van werken, een beetje als zelfstandige in loonverband, past perfect bij mij.”

Een warm team achter je

De salesmedewerkers staan er niet alleen voor. “Zoekt een klant een tool om enkele zaken, zoals tijdregistratie of het doorgeven van verlof te digitaliseren, dan ga ik bijvoorbeeld bij de experten van Liantis te rade”, zegt Jens. “Soms gaat de kantoormanager mee op pad om nog meer mogelijkheden te zien, en altijd kan je iemand bereiken die gespecialiseerd is in een bepaald paritair comité. De salesmanagers staan altijd voor ons klaar en coachen ons ook.”

Ook onderling bellen salescollega’s elkaar regelmatig voor hulp. “We willen allemaal goede resultaten boeken, maar zijn absoluut geen rivalen”, aldus Jens. “Iedereen verleent advies aan de kmo’s in zijn eigen regio. Onlangs belde ik Tamara bijvoorbeeld met een vraag. Ik had een afspraak met een kinderdagverblijf, en zij is veel meer thuis in de zorgsector dan ik. We overliepen enkele bijzonderheden en wat Liantis kan betekenen voor dat bedrijf.” “Dat was een fijn gesprek”, zegt Tamara. “En tijdens de maandelijkse salesmeeting, waarbij je ook informatie krijgt over vormingen of nieuwigheden, zie je elkaar ook nog eens in het echt.”

Altijd je drive behouden

Liantis zet sterk in op doorgroeimogelijkheden. “Ik voel me op dit moment als een vis in het water, maar op termijn, wie weet?”, lacht Tamara. “Het is leuk dat die mogelijkheden er zijn.” Jens sluit af: “Je krijgt inderdaad de ruimte om je te ontplooien. Mocht je drive ooit minder zijn, kan je gerust bespreken welke andere mogelijkheden er nog zijn binnen de organisatie. Liantis is een zorgzame, toegankelijke werkgever die weet dat mensen de sleutel zijn tot succes. Het is aangenaam om dat altijd in je achterhoofd te hebben.”

Ben jij het nieuwe sales-talent van Liantis? Bekijk de vacatures hier!

Liantis: 34 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Liantis' jobs meteen in je mailbox.