Vergaderen Vorige

1 van 135

Volgende

Scrum-vergaderen in 4 stappen

Peter Ingelbrecht is verantwoordelijk voor de IT en innovaties van Accent Jobs: de infrastructuur, de helpdesk, maar ook de grote groep ontwikkelaars in Roeselare en Gent. Die werken, samen met partners in België en India, volgens de scrum-methodologie, een specifieke manier van werken in kleine, zelfsturende en wendbare teams.

18 juli 2016

Delen

scrum meeting

Cruciaal in de methodologie zijn de verschillende meetings. Er zijn verschillende types waarvan de principes ook vaak in andere afdelingen kunnen worden ingezet om efficiënt samen te werken.

1. Start: product backlog/grooming meeting gevolgd door de sprint planning

Dit is de eerste meeting van de cyclus. Op de agenda: wat gaan we de komende twee weken bouwen en hoe ziet de planning eruit? De meeting kan verschillende uren duren.

2. Opvolging: stand-up

Iedere dag komt het team samen voor maximaal tien minuutjes. Op de agenda: wat heeft elk van hen de dag voordien gedaan, wat zal hij vandaag doen? “Als er iemand vast zit op een probleem, dan probeert de scrum master de belemmering uit het team te halen zodat het team altijd efficiënt kan werken. Tijdens de meeting worden geen problemen opgelost.”

3. Oplevering: demo

Op het einde van de cyclus komt het team voor een uitgebreide meeting samen met de klant. Op de agenda: demonstratie in de diepte van wat gemaakt is.

4. Leren: retrospective

De laatste meeting uit de cyclus is de retrospectieve meeting. Op de agenda: wat is er goed gegaan, wat niet? Het doel is om nadien nog efficiënter te kunnen werken naar de doelstelling”, zegt Peter.

Lees verder:

Twee pizza’s en een ijsbreker: tips voor beter vergaderen

In samenwerking met MARK Magazine
(tv) - Bron: MARK Magazine

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?