Loon Afrikaan stijgt 50%

3 mei 2012
De komende 12 jaar zal het inkomen per inwoner in Afrika met 50 procent stijgen. Dat voorspelt het Nederlandse adviesbureau Roland Berger aan de hand van het onderzoek ‘Inside Africa’ over het zakelijke potentieel van Afrika.

Volgens het bedrijf Roland Berger zal tussen 2011 en 2016 de economie in de sub-Saharalanden stijgen met 5,4%, terwijl de wereldeconomie slechts met 2,9% zal groeien. Het Afrikaanse continent zal zich dus sneller van de crisis herstellen dan de rest van de wereld.

Vooral de energie- en financiële sector in Afrika doen het bijzonder goed en ontwikkelen zich snel. Bij Roland Berger menen ze dat het de komende jaren erg positief zal uitdraaien voor Afrika: ze verwachten dat de volgende vijf jaar het aantal Afrikaanse landen in de top tien van snelst groeiende economieën alleen maar zal toenemen.

‘Technological leapfrogging’

‘De ontwikkelingen in Afrika zijn indrukwekkend’, vertelt Tijot Collot d’Escury, managing director bij Roland Berger. ‘Zo zijn er daar bijvoorbeeld meer mobiele telefoons dan volwassenen. Dat wordt door experts technological leapfrogging genoemd.’

Technological leapfrogging betekent dat gebieden met een slecht ontwikkelde technologie of economische basis zoals Afrika vlugger vooruitgaan met de invoering van moderne systemen omdat zij bepaalde tussenstappen kunnen overslaan. ‘Zo hebben veel Afrikaanse regio’s de dure, tijdsintensieve fase van het aanleggen van landlijnen voor telefonie overslagen. Nu communiceren ook de bewoners in afgelegen gebieden met hun mobiele telefoon.’

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook