Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 841

Volgende

Jezelf loskoppelen van de dagelijkse routine: 3 tips

3 juli 2015
Elk jaar trekt Bill Gates zich terug voor een heuse “Denkweek”. Tijdens deze retraite zijn medewerkers, vrienden of familie niet welkom.
unplug

Gates neemt tijdens deze week een groot aantal voorstellen vanuit het hele bedrijf door. Sinds enkele jaren worden bepaalde ingebrachte ideeën ook door andere medewerkers van Microsoft gelezen, maar hij heeft het lang alleen gedaan. Heel wat van de belangrijkste innovaties van Microsoft groeide uit de ideeën die tijdens deze geplande periodes van isolement zijn ontstaan.

Las denkmomenten in

Jezelf actief loskoppelen van de dagelijkse routine is nodig om helder te kunnen nadenken en om tot innovatieve ideeën te komen. Uiteraard heeft niet iedereen zomaar een week ter beschikking. Maar misschien is het wel mogelijk enkele uren uit te trekken om eens stil te staan bij een aantal zaken?

Michael Karnjanaprakorn, CEO en mede-oprichter van Skillshare, is ervaringsdeskundige en geeft drie tips ...

1. Probeer je ochtenden te vrijwaren

In een tijdperk waar we altijd verbonden zijn, zijn stille periodes onontbeerlijk. Het zou misschien een idee kunnen zijn om de ochtenden te beschouwen als onofficiële ‘rustige uren’. In plaats van bijvoorbeeld te vergaderen kan je je tijd gebruiken voor de meest uitgedaagde projecten.

2. Maak blokken van 90 minuten om de grote problemen op te lossen

Om complexe zaken te kunnen te doorgronden is het belangrijk om in de juiste flow te geraken. Probeer jezelf onder te dompelen en tracht tot oplossingen te komen.

3. Probeer je impact te meten

Het is belangrijk om factoren die de meeste impact hebben in kaart te brengen om zo jouw prioriteiten te kunnen stellen.

(tc)

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook