Intesa: ‘Het verschil maken met mensgerichte zorg’

Intesa is een privé-organisatie die in vier Limburgse gemeenten met hart en ziel zorgt voor mensen met een beperking. Zo'n 200 medewerkers zijn dagelijks in de weer om, verspreid over kleine leefgroepen, 350 cliënten te omringen met de beste zorgen. "De mensgerichte aanpak is dé grote sterkte van Intesa", zegt algemeen directeur Dieter Tuybens.

7 juni 2018

Delen

Intesa

Intesa is actief in de zorgsector en richt zich specifiek tot mensen met een beperking. "Een aantal cliënten hebben een heel lichte mentale handicap, terwijl anderen zware fysieke beperkingen moeten dragen", legt Dieter Tuybens uit. "De zorgverlening die we bieden is dan ook heel divers."

Intesa heeft woonzorgcentra en dagcentra in Borgloon, Sint-Truiden, Hasselt en Herk-de-Stad. Daarnaast wordt er ook zorg aan huis geboden. "In totaal telt onze organisatie 15 locaties waar onze cliënten worden verdeeld in kleine leefgroepen. We kiezen voor die formule omdat we sterk geloven in zorg die heel dicht bij de cliënt staat. Nauw en direct contact tussen de zorgbehoevenden en onze medewerkers is van cruciaal belang. Dat is meteen ook een belangrijke reden waarom onze collega's voor Intesa kiezen.”

De ideale Intesa-medewerker

Er zijn nog een aantal kenmerken waarover de ideale Intesa-medewerker beschikt. "Onze mensen kunnen zowel zelfstandig werken als in teamverband goed functioneren", aldus nog de algemeen directeur. "In de leefgroepen moet je je mannetje kunnen staan. Proactief zijn, de handen uit de mouwen steken, verantwoordelijkheid nemen... Je moet best wel tegen een stootje kunnen, want soms sta je er alleen voor. Aan de andere kant maak je deel uit van een hecht team, waarin iedereen vanuit zijn eigen competenties, samenwerkt om de beste, maatgerichte zorg voor iedere cliënt te bieden. Daarbij kunnen we ook rekenen op een sterk zorgondersteunend team, dat zich volgens dezelfde normen en waarden inzet voor Intesa."

Andere redenen voor de tevredenheid van de Intesa-medewerkers zijn het mooie loonpakket, de korte afstanden tot de werkplek en de kansen op persoonlijke ontwikkeling door opleidingen. "Wie dat alles weet te waarderen, moet zeker onze vacatures bestuderen, want we hebben altijd plaats voor steengoede opvoerders, begeleiders, orthopedagogen, ergotherapeuten en nog vele andere functies", besluit Dieter Tuybens.

(kme)

Jobs voor Intesa

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?